Berlingske Business

Presset bryggeri opjusterer

Presset bryggeri opjusterer - 1

Royal Unibrew tjente 23 mio. kr. i årets første halvår og derfor opjusterer bryggerikoncernen forventningerne til hele 2009. (Opdateret 7.51)

Royal Unibrew tjener nu penge og vælger derfor at opjustere forventningerne til 2009.

Samlet set omsatte det Faxe-baserede Bryggeri for godt 1,9 mia. kr. i årets første seks måneder og tjente i samme periode 23 mio. kr. før skat.

Til sammenligning havde Royal Unibrew i første kvartal en omsætning på 768 mio. kr. og tabte samtidig 44,1 mio. kr. før skat.

Direktør i Royal Unibrew Henrik Brandt påpeger, at resultatet og opjusteringen viser, at den oprydning, selskabet har sat gang i, bærer frugt.

”Resultatet for 1. halvår 2009 er bedre end forventet og bekræfter, at de aktiviteter, som vi har igangsat, har haft den ønskede effekt. Udviklingen viser, at koncernen grundlæggende er sund og i stand til at skabe såvel solidt cash flow som fornuftige resultater," siger Henrik Brandt, der hæfter sig ved, at det er lykkedes at få nedbragt virksomhedens gæld.

"Desuden er det særdeles positivt, at den netto rentebærende gæld er blevet reduceret på trods af den sæsonbetingede aktivitetsstigning. Det betingede frasalg af de caribiske bryggerier vil yderligere bidrage til at forbedre koncernens gældssituation. Samtidig overvejes, som tidligere meddelt, alle relevante muligheder for at sikre en passende kapitalstruktur," siger bryggeri-direktøren.

Et af Royal Unibrews helt store problemer har ellers været en truende stor rentebærende gæld, hvilket så sent som i begyndelsen af august fik virksomheden til at sælge dele af sin Caribiske forretning fra, hvilke mange analytikere bifaldt.

Ud over det salg har Royal Unibrew også planer om at sælge Ceres"-grunden i Århus for at få penge i kassen til at betale af på gælden.

Det er der også brug for, da seneste regnskab fra første kvartal viser, at gælden i virksomheden er vokset betydeligt.

Aktieoptur trods problemer
Trods de svære tider er Royal Unibrews aktiekurs steget med hele 46,5 procent de sidste seks måneder.

Der er dog fortsat meget langt tiltage for selskabets aktie, der ved børsen lukketid i går kostede 126 kr. stykket, for da kursen var på sit højeste i begyndelsen af 2007 kostede en aktie i det danske bryggeri over 800 kr.

Royal Unibrew er oprindeligt en fusion med Faxe Bryggeri og Jyske Bryggerier, der indeholder mærkerne Ceres, Urban og Thor og fik i første omgang navnet Bryggerigruppen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen