Berlingske Business

Pres på Danske Bank efter opkøb

Danske Bank overtog tirsdag to banker i Irland og Nordirland, men banken blev umiddelbart ikke belønnet for anstrengelserne og anførte et større fald på det hjemlige aktiemarked. Der var dog positive takter at spore hos Group 4 Securicor, efter at sikringskoncernen glædede sig over forløbet af årets første ni måneder. I øvrigt var obligationsmarkedet præget af meget forsigtige stigninger før rentemødet i den amerikanske centralbank tirsdag aften.

KFX-indekset sluttede 3,03 point lavere end mandag i 280,03, og alene Danske Bank trak 3 indekspoint ned i det samlede regnskab efter et fald på 10 kr. til kurs 163,75.

Analytikere fra Sydbank, Jyske Bank, og WestLB Panmure sagde samstemmende, at Danske Bank har betalt en ret høj pris for de to banker - National Irish Bank i Dublin og Northern Bank i Belfast. Analytiker Kim Bergø fra WestLB Panmure skønnede i øvrigt, at bankerne har været forsømte af sin tidligere ejer, men alle som en fastslog analytikerne, at der er tale om et spændende marked præget af høj vækst.

Med overtagelsen får Danske Bank med et slag i alt godt 150 filialer og en markedsandel på 3 pct. i Irland samt godt en tredjedel af det nordirske marked. Omkostningsniveauet i bankerne ventes at kunne sænkes med ca. 15 pct., og overtagelsen ventes allerede at påvirke Danske Banks indtjening positivt fra 2006. Modsat har det været nødvendigt at reducere bankens aktietilbagekøbsprogram med 1 mia. kr. til 2 mia. kr.

Ligeså stort presset var på Danske Bank-aktien, ligeså godt gik det Group 4 Securicor, der steg 0,8 kr. (5,6 pct.) til kurs 15, efter en orientering om den økonomiske udvikling frem til og med oktober. Ifølge sikringskoncernen er man forud for tidsplanen med sikring af fusionssynergier for i alt 30 mio. pund, og den organiske vækst er yderligere forbedret og udgjorde efter årets første 10 måneder 6 pct. sammenlignet med 5 pct. efter første halvår.

Hos EDB Gruppen er datterselskabet Strongline blevet solgt til amerikanske Epicor Software Corp. Frasalget ventes at påvirke resultatet i år positivt med 15 mio. kr. efter skat og inklusive hensættelser, hvilket medvirkede til at løfte aktiekursen 4,5 kr. til kurs 126.

Den toneangivende, tiårige, danske statsobligation, 4-15''eren, sluttede 0,05 point højere end mandag i 101,85 med en rente på 3,79 pct.

RB-Børsen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen