Berlingske Business

OW Bunkers skygge hviler over tobakkæmpens børsplaner

29BUSScandinavian-Tobacco-G.jpg

blev spurgt flittigt ind til OW Bunkers dramatiske konkurs for mere end år side, da tobakskonccernen STG præsenterede planerne om at gå på børsen.

Hvis bestyrelsesformand Jørgen Tandrup i tobakskoncernen Scandinavian Tobacco Group (STG) havde håbet på, at konkursen i OW Bunker var glemt, kan han godt begynde at ændre den opfattelse.

Konkursen i OW Bunker i efteråret 2014 og smykkekoncernen Pandoras enorme nedjustering i sensommeren 2011 fandt sted kort efter, at de to virksomheder var gået på børsen. Og de to begivenheder trækker fortsat tunge, sorte skyer hen over nye børsnoteringer i Danmark. Torsdag haglede spørgsmålene om særligt OW Bunker ned over ledelsen, da den fremlagde børsplanerne for STG på et pressemøde. Det, selv om ingen i STG havde noget med OW Bunker eller Pandora at gøre.

»Der er en vis stabilitet i virksomheden, og det produkt, som vi sælger, er forholdsvis konstant. Der er ikke den samme fluktuation, som visse andre steder,« sagde bestyrelsesformand Jørgen Tandrup på et spørgsmål om det voldsomme svigt i salget, som Pandora oplevede mindre end et år efter, at virksomheden var gået på børsen og førte til en historisk stor nedjustering.

§Kan det, der skete i OW Bunker, påvirke jeres muligheder for at sælge aktier?

»Vi har ikke mødt modstand på grund af OW. Bunker, men alle, der er involveret i den her proces, er meget forsigtige med at få det hele med, så man ikke udsætter sig selv for noget lignende. Det er der ingen, som har interesse i.«

§OW Bunker blev solgt til en langt højere pris end de bud, som andre købere kom med inden børsnoteringen. Er det tilfældet her?

»Der har været forskellige sonderinger inden børsnoteringen, men de sonderinger viste ikke en markant forskel på den pris, som vi ser her. Der har ikke været de prisforskelle, som jeg har læst mig til, at der var på OW Bunker.«

§I bruger som OW Bunker også Carnegie som rådgiver. Gjorde I jer nogle overvejelser om det?

»Da vi gik i gang med der her, satte vi os ned og besluttede, at vi skulle have et konsortium bestående af internationale banker og lokale banker. Dér har vi uden skelen til fortiden kigget på de præsentationer, bankerne lavede og truffet et valg«

§Var der særlige overvejelser om Carnegie på grund af deres rolle i OW Bunker-sagen?

»Det er klart, at der har været en grundig eksaminering for at finde de banker, som skulle repræsentere os. Vi føler os fuldt ud trygge ved de banker, som vi fandt frem til. Jeg er helt tryg ved, at både ejerne og bankerne står fuldt og fast bag det prospekt, der er udarbejdet, og som kan danne udgangspunkt for en investering STG.«

§Har I gjort noget særligt for at sikre et retvisende prospekt?

»Vi har været overordentligt grundige med vores prospekt. Hvad OW Bunker har gjort, aner jeg intet om. Vi har forsøgt at gøre vores hjemmearbejde bedst muligt.«

§Men kan vi være sikre på, at det er rigtigt det, der står i det?

»Ja, det er et fyldestgørende og rigtigt prospekt,«

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen