Berlingske Business

Ottende lukkerekord for C20 i 2013

Ny topchef hos Novozymes
Foto:

Med en sprudlende Novozymes i front satte det danske C20-indeks mandag årets ottende lukkerekord

Med en sprudlende Novozymes i front satte det danske C20-indeks mandag årets ottende lukkerekord, da indekset indledte ugen med en stigning på 0,9 pct. til 534,77. Også de øvrige børser i Europa viste gode takter, da markedsdeltagerne generelt havde positive forventninger til, at amerikanerne vil få løst problemerne med sit gældsloft, som i øjeblikket har markedets store opmærksomhed.

Novozymes klarede sig bedst i C20 med en stigning på 7,0 pct. til 172 kr. - det højeste niveau i et år år og tæt på det højeste niveau nogensinde på 180,9 - efter et regnskab fra enzymselskabet, som var bedre end ventet. Samtidig virkede selskabets ledelse på en efterfølgende telekonference ifølge Nordea overbevisende i forhold til de nye finansielle mål, hvilket var med til at sende aktien op.

- Det er fuldt fortjent, at aktien stiger, da estimaterne skal justeres lidt op, men et kurshop på over 6 pct. virker i overkanten og kan benyttes til at tage toppen af aktiebeholdningen i Novozymes. En faktor, som i vores øjne spiller ind og er med til at sende aktien op, er, at flere investorer inden regnskabet havde "shortet" aktien. Flere af dem bliver nødt til at lukke de "shortede" positioner ved at købe aktien tilbage, vurderer Nordea og henviser med sidstnævnte til et forhold, der i finanskredse kaldes "Short Squeeze".

Novozymes spår i 2013 en vækst i driftsresultat på 4-7 pct. fra 2745 mio. kr. i 2012. Holder prognosen lander driftsindtjeningen i intervallet 2855-2937 mio. kr., mens analytikere ifølge SME Direkt spåede et resultat på 2843 mio. kr. op til regnskabet. Målt på resultatet efter skat indikerer Novozymes' et overskud på 2137-2197 mio. kr., eller noget over analytikerforventningerne om et resultat på 2126 mio. kr.

Blandt de øvrige C20-aktier steg Mærsk B 1,9 pct. til 47.240 kr., efter at aktien blev hævet til "køb" af det japanske finanshus Nomura. Chr. Hansen havde ligeledes en god dag og lukkede efter en stigning på 1,1 pct. i 195,3 kr. i det højeste niveau nogensinde. Bunden af C20 blev indtaget af Vestas med et fald på 1,1 pct. til 38,30 kr.

Danske Bank faldt desuden 0,7 pct. til 108,2 kr. på dagen, hvor banken havde kickoff for sin nye privatkundemodel. Modellen, der blev præsenteret fredag, har siden fået en del tæsk i både sociale og traditionelle medier, da den blandt andet pålægger de mindre privatkunder et gebyr på cirka 300 kr. om året. Nogle forskere har spået kundeflugt, mens andre forskere forudser, at resten af de danske banker kommer til at følge trop med en lignende model.

Uden for C20 fortsatte SAS-aktien årets optur, efter at Citigroup løftede anbefalingen af aktien til "køb" efter flyselskabets restruktureringsplan. Samtidig har papiret dog fået sænket sit kursmål til 7,48 skr. fra 11 skr. af Nomura. I København steg aktien 13,8 pct. til 9,9 kr., hvilket bragte årets stigning op på 48 pct.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen