Berlingske Business

Opkøb, regnskaber og nøgletal løftede C20

Det blev til en rigtig pæn dag for det danske C20-indeks, som endte 2 pct. højere i 305,8. Torsdagen blev krydret af opkøbsrygter, store internationale regnskaber, amerikanske nøgletal samt stor interesse for den finansielle sektor.

- Vi har set er par pæne stigninger i C20-regi. Specielt har Genmab været iøjnefaldende efter Bristol-Myers interesse for Medarex. Men der har også været stor interesse for finanssektoren, hvor vi ser pæne stigninger i både Nordea og Danske Bank. Ellers har dagen været præget af en række store regnskaber samt nøgletal fra USA, som har været med til at løfte indekset. Regnskaberne fortsætter med at vise bedre end ventede resultater på bundlinjen, hvor omkostningsminimering tager størstedelen af skylden, mens toplinjen fortsat må se sig ramt af den globale økonomiske nedtur, udtalte afdelingschef for skandinaviske aktier, Ole Kjær Jensen fra Sydbank til RB-Børsen.

Der var bud efter de finansielle aktier, og det smittede af på det europæiske bank indeks, som ved dansk lukketid lå godt 1,8 pct. højere. Nordea fik hævet sit kursmålet en smule af svenske SEB Enskilda, der nu har sat et mål på 50 skr. på aktiekursen fra tidligere 45 skr. Anbefalingen lyder dog "Sælg". Nordea oplevede solid medgang i torsdagens handel og lukkede 5 pct. højere i 45,9 kr., mens Danske Bank fortsatte sin himmelflugt og endte 5,8 pct. højere i 109 kr.

Genmab-aktien steg 5,9 pct. til 202,8 kr., efter den amerikanske medicinalgigant Bristol-Myers har givet et opkøbstilbud på en af Genmab-aktionærerne Medarex. Hertil kommer, at den schweiziske medicinalkoncern Roche torsdag morgen hævede forventningerne til 2009 i regnskabet for andet kvartal, hvilket skyldtes øgede synergieffekter på 1 mia. sfr. fra opkøbte Genentech. Roches salg af Rituxan steg 8 pct. til 3,1 mia. sfr. Leukæmi-medikamentet Rituxan er konkurrent til Genmabs Azerra/Ofatumumab.

- Tallene fra Roche bekræfter det potentielle milliard-marked for Humax-CD20 og al fokus er nu rettet mod mødet hos de amerikanske sundhedsmyndigheder den 31. oktober, sagde medicinalanalytiker Rune Majlund Dahl fra Sydbank til RB-Børsen. En eventuel nedjustering fra vindmølleproducenten Vestas er ikke indregnet i den aktuelle kurs på selskabets aktie. Det skrev Nordea i en kommentar. Vestas endte 0,5 pct. lavere i 371 kr. Over de seneste dage er der kommet fornyet fokus på den langsomme ordreindgang i selskabet. Flere stiller spørgsmålstegn ved, om Vestas kan nå egne forventninger. Nordea's vurdering er, at en eventuel nedjustering endnu ikke er indregnet i kursen. Vestas har lovet markedet en omsætning på 7,2 mia. euro i 2009, men det tror analytikerne ikke længere på. Medianen af 30 estimater, indsamlet af Bloomberg News, er således på 6,7 mia. euro.

NKT steg 2,6 pct. til kurs 194,5. Den franske NKT Flexibles-konkurrent, Technip, hævede torsdag forventningerne til 2009 i regnskabet for andet kvartal. Opjusteringen har udgangspunkt i Technips undersøiske aktiviteter til olieindustrien.

Svenske Swedbank hævede kursmålet for Carlsberg-aktien til 330 fra 310. Anbefalingen lyder på "Neutral". Carlsberg endte torsdagen 1,1 pct. højere i kurs 357,5.

RB-Børsen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen