Berlingske Business

Onsdagens aktier: Stigende oliepris løftede stemningen i C20

FILES-US-OIL-PRODUCTION-MARKET
Foto:

Efter en dans omkring nulpunktet - og efter på et tidspunkt at have været snublet ned i negativt terræn - lukkede de danske eliteaktier i et klart plus.

Stigningen tog fart, da olieprisen midt på dagen løftede sig til et niveau, der ikke er set siden slutningen af sidste år. Det kom blandt andet A.P Møller-Mærsk-aktierne til gode, der lukkede i den øverste del af C20 Cap.

Selve eliteindekset lukkede med en stigning på 0,7 pct. til en værdi på 1002,30, mens Mærsk B-aktie lå 1,1 pct. højere i 9380 kr.

- Olieprisen stiger og når op over 45 dollar (den amerikanske referenceolie, WTI, red.) for første gang siden november. Det er med til at løfte energiaktierne og også med til at løfte stemningen på markederne i Europa, og det billede ser vi også herhjemme, siger afdelingsdirektør ved Sydbank Ole Kjær Jensen.

Øverst kravlede Novozymes, der blandt andet nød godt af, at finanshuset Carnegie hævede kursmålet til 330 kr. mod tidligere 290 kr. Aktien lukkede 2,1 pct. højere i 316,10 kr. Selskabet har også glæde af en stigende oliepris, påpeger Ole Kjær Jensen.

- Det er godt for Novozymes, når olieprisen kører lidt op, for de har været pressede i deres bioethanolforretning på grund af de lave olieprisen, siger han.

William Demant var også godt kørende med et løft på 1,9 pct. til 681,50 kr. Aktien blev løftet af, at verdens største høreapparatforhandler, italienske Amplifon, er kommet flot i gang med 2016, hvor selskabet i de første tre måneder noterede sig stor vækst på både toplinjen og driften.

BANKREGNSKABER FRA MORGENSTUNDEN

Onsdag markerede også, at de danske selskaber nu for alvor er i gang med løfte sløret for, hvordan det gik dem i årets første kvartal. Der var således regnskaber fra blandt andet Nordea i C20 samt Sydbank og Spar Nord uden for eliteaktierne fra morgenstunden.

Regnskaberne viste, at bankerne har det svært, men det havde investorerne regnet med, fortæller Kim Sejdelin, aktiehandler i Jyske Bank.

- Vi får bekræftet, at det er svært for bankerne i øjeblikket at få en fornuftig forretning ud af deres kerneområde som gebyrer og nettorenteindtægter. Men mit indtryk er, at det har været meget godt flaget, så derfor ser vi beherskede kursreaktioner, og Sydbank ligger sågar i plus, selv om banken nedjusterede, siger han.

Nordea steg med 0,5 til 64,85 kr., mens Sydbank gik frem med 2,8 pct. til 186,60 kr.

Nordea hentede nettorenteindtægter på 1168 mio. euro i første kvartal, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates havde regnet med 1224 mio. euro. Gebyrindtægterne var omvendt lidt bedre end ventet med 772 mio. euro mod ventet 751 mio. euro.

Nettoresultat var på 782 mio. euro mod ventet 781 mio. euro blandt analytikerne.

SYDBANK NEDJUSTEREDE

Sydbank måtte skrue lidt ned for sine forventninger til hele året grundet prisjusteringer efter annonceringen af forhøjede bidragssatser på realkreditlån. Sydbank venter nu et mindre fald i basisindtjeningen mod den tidligere forventning om en flad udvikling. Handelsindtjeningen ventes fortsat uændret, ligesom nedskrivningerne også fortsat ventes at falde.

Kollegaen Spar Nord fastholdt i sit regnskab forventningen om en basisindtjening før nedskrivninger på 1,1 mia. kr. - mens nedskrivningerne i sig selv fortsat ventes at blive på niveau med sidste år.

Spar Nord noterede ligesom Sydbank tilbagegang på både top- og bundlinjen i første kvartal, men også - ganske som kollegaen - pænt faldende nedskrivninger.

Spar Nord-aktien dalede med 1,8 pct. til 54,50 kr.

Der var kort før lukketid også regnskab fra Royal Unibrew, der kunne fremvise fremgang på tværs af divisionerne. Bryggeriet holdt fast i forventningerne og fik en lille stigning på 0,1 pct. til 295,40 kr.

Investorerne kunne også tygge på regnskabet fra Solar, hvor hverken forventningerne om markedsvækst eller organisk vækst i 2016 blev fastholdt. Driftsresultatet (EBITA) ventes fortsat at blive på niveau på 2015.

Solar-aktien steg med 0,2 pct. til 343,00 kr.

Der vil efter lukketid komme regnskaber fra proteseproducenten Össur, der lukkede 0,8 pct. lavere i 25,85 kr., og Dantherm, som steg med hele 9,2 pct. til 1,30 kr.

 

 

 

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen