Berlingske Business

Onsdagens aktier: Mærsk sluttede som C20-proppen på tung regnskabsdag

FILE GERMANY ECONOMY MAERSK
Foto:

Onsdag stod i regnskabernes tegn, hvor investorerne var klar ved kasse ét for at afregne med de selskaber, som aflagde deres seneste resultater.

Et af dem var A.P. Møller-Mærsk, som fra morgenstunden leverede et regnskab for tredje kvartal, der skuffede på stort set samtlige poster sammenlignet med markedets forventninger.

På aktiemarkedet reagerede investorerne ved at sende konglomeratets B-aktie ned med 7,2 pct. til 9395 kr., hvilket gav en bundplacering i forhold til de andre eliteselskaber.

- Forventningen nedjusteres også markant, så det er ikke overraskende, at aktien ligger, hvor den gør, lyder det fra Mads Zink, der er chefaktiehandler hos Danske Bank.

For hele 2016 venter Mærsk-gruppen nu at tjene mindre end 1 mia. dollar i det underliggende resultat. Det er en præcisering af den tidligere prognose om en "væsentlig tilbagegang" i det underliggende resultat, der sidste år endte på 3,1 mia. dollar.

Kursfaldet hos Mærsk var med til at sende det samlede eliteindeks, C20 Cap, tilbage med 2,3 pct. til 963,59.

Med til at trække den anden vej var Lundbeck, som også havde været på banen med sine resultater for tredje kvartal. Her bidrog en solid salgsudvikling for medicinalselskabets fem nøgleprodukter til endnu en markant opjustering af forventningerne til 2016 - den tredje på stribe.

For 2016 venter Lundbeck nu en omsætning på 15,3-15,7 mia. kr. mod tidligere 14,6-15,0 mia. kr. Desuden ventes resultatet af primær drift at lande i intervallet 2,1-2,3 mia. kr. mod tidligere forudset 1,5-1,7 mia. kr.

- Der kom som ventet en opjustering. Men opjusteringen var noget større, end vi og resten af markedet havde regnet med, og det er derfor, at aktien stiger, siger Mads Zink.

Medicinalaktien sluttede 5,3 pct. højere til 226,40 kr., hvilket gav en topplacering i C20 Cap.

Fra regnskabsfronten var der også nyt fra TDC, som gik frem med 0,7 pct. til 36,62 kr. Det skete efter et regnskab, der endnu en gang fortalte historien om en meget intens konkurrence på det danske telemarked.

Til trods for et skrumpende overskud i tredje kvartal kunne telekoncernen imidlertid opjustere de finansielle forventninger til hele året, og blandt andet på den baggrund vurderede Danske Banks chefaktiehandler, at kursstigningen var berettiget.

For 2016 venter TDC nu et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, på mere end 8,4 mia. kr. og frie pengestrømme på mere end 1,7 mia. kr. Tidligere var forventningerne et EBITDA-overskud på 8,4 mia. kr. og frie pengestrømme på 1,7 mia. kr.

Medicokoncernen Coloplast var også en del af onsdagens kuld af regnskabsaktuelle virksomheder, og her endte man med et ringere fjerde kvartal af det forskudte regnskabsår 2015/16, end analytikerne havde regnet med.

Særligt en øget hensættelse på 750 mio. kr. til at afdække omkostninger forbundet med retssager i USA har været med til at trække indtjeningen ned for selskabet, hvis aktie efter en umiddelbar stigning vendte rundt og endte dagen 4,3 pct. lavere til 447,20 kr.

Også ISS fremlagde regnskab, som i dette tilfælde dækkede over tredje kvartal. Serviceselskabet leverede en spids under markedets forventninger, mens forventningerne til den organiske vækst til 2016 blev præciseret.

Nu venter virksomheden en organisk vækst på "omkring" 3 pct., hvilket er en præcisering fra den tidligere forventning om en organisk vækst på mellem 2,5 og 4 pct. Sidste år endte den organiske vækst på 4,4 pct.

Oven på regnskabet faldt ISS-aktien med 4,8 pct. til 252,60 kr.

Onsdagens sidste regnskab fra C20'erne stod Genmab for. Men vanen tro offentliggjorde biotekselskabet det først efter børslukning. Forinden endte Genmab-aktien 0,3 pct. højere til 1067 kr.

Uden for eliteindekset kom der også regnskaber fra Sydbank, Spar Nord og it-selskabet Columbus. Investorerne reagerede ved at sende Sydbank ned med 4,4 pct. til 199,80 kr., Spar Nord op med 2,2 pct. til 69 kr., mens Columbus steg med 2,8 pct. til 11,10 kr.

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen