Berlingske Business

Obligationer

Danske obligationskurser

På Business.dk kan du finde en oversigt over aktuelle danske obligationskurser, og du kan samtidig læse de seneste nyheder om obligationskurser og seneste nyt om dagens obligationsmarked. Vi formidler relevante obligationsnyheder fra ind- og udland, suppleret med analyser og ekspertvurderinger, så du har de bedste forudsætninger for at træffe de optimale valg i forbindelse med dine investeringer og dine realkreditlån.

Se vores obligationskurser herover, eller få et overblik over kurserne via vores app til iPhone, iPad og Android. Klik på de enkelte obligationer for at få uddybende information, eller dyk ned i vores mange nyheder om obligationer og obligationskurser for at få indsigt og viden om den aktuelle situation på obligationsmarkedet.

Værd at vide om obligationer

Obligationer er værdipapirer (gældsbreve), der er udstedt af det offentlige i suveræne stater (statsobligationer) eller af private virksomheder og foreninger (erhvervsobligationer). Ved at købe en obligation yder køberen et lån til værdipapirets indehaver, der til gengæld betaler køberen en bestemt rente i obligationens levetid eller indtil obligationen indfries.

Der findes obligationer med fast eller variabel rente. Den variable rente følger det generelle renteniveau i samfundet, mens den faste rente ligger fast i hele obligationens løbetid. Typisk ligger den pålydende rente mellem tre og otte procent. Inkonverterbare obligationer kan ikke indfries før obligationens ordinære udløb, konverterbare obligationer kan indfries når som helst, og konvertible obligationer kan konverteres til aktier.

Et betingelse for, at obligationer kan børsnoteres, er, at de er frit omsættelige, hvilket vil sige, at de kan handles frit på markedet uden låntagerens indblandelse. Låntageren (obligationsudstederen) har altså ingen indflydelse på, hvem långiverne (obligationsejerne) er, og hvordan obligationerne kan handles. I Danmark udstedes børsnoterede obligationer elektronisk, og der er således tale om digitale værdipapirer.

Risikoen ved investering i obligationer er noget lavere end ved investering i aktier. Men hvis obligationsudstederen ikke kan betale obligationsejeren, når obligationen skal indfries, er pengene tabt. I Danmark er risikoen for statsbankerot og konkurser lille. I udlandet kan risikoen være betydeligt større, hvilket bl.a. var tilfældet i forbindelse med den økonomiske krise i Grækenland i 2012, hvor renten på græske statsobligationer steg til over 1.000 %.

Berlingske Business

Berlingske Business er et dynamisk og alsidigt business-univers med nyheder, web-tv, billedserier, events, netværksaktiviteter og meget mere til private investorer og boligejere og det professionelle segment i erhvervslivet. Vi holder dig opdateret med de seneste finansielle og økonomiske nyheder og tendenser, så du har de bedste forudsætninger for at agere og investere i det danske obligationsmarked.

Vi præsenterer nyhederne i brugervenlige og innovative formater på både print, web, mobil og tablet. Læs erhvervsnyhederne i avisen Berlingske, på Business.dk eller på vores app til iOS og Android. Download vores app i dag, og få 30 dages gratis prøveperiode.

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen