Berlingske Business

Obl. kl. 12.10: Store kursfald på bankpakker

Det danske obligationsmarked ligger mandag middag med solide kursfald, idet både den danske og britiske regering har fremlagt nye hjælpepakker til banksektoren. Udsigten til et stort udbud af statsobligationer for at finansiere hjælpepakkerne mindsker efterspørgslen efter de fastforrentede papirer. EU-kommissionen nedjusterede mandag formiddag vækstprognosen for i år, men de dystre tal var ikke nok til at forhindre den sure stemning på obligationsmarkedet.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2017, ligger mandag middag 0,73 point lavere i kurs 104,71 med en effektiv rente på 3,36 pct. Blandt realkreditobligationerne ligger 4-35'erne 0,20 point lavere i kurs 92,15 med en effektiv rente på 4,86 pct.

- Den britiske bankpakke er det, som driver mandagens udsalg på obligationsmarkedet, siger obligationschef David Keeble hos Credit Agricole til Bloomberg News. Der er risiko for et stort udbud af statsobligationer i forbindelse med regeringernes hjælpepakker til økonomien, bemærker obligationschefen.

Den danske bankpakke nummer to er færdigforhandlet med et bredt politisk mandat bag. Staten vil give banker og realkreditinstitutter mulighed af at tage ekstra lån på samlet 100 mia. kr., hvor der bliver lavet tre rentesatser alt efter bankens soliditet. Renten vil svinge fra 9-11 pct. Den tilførte kapital er hybrid kernekapital, og bankerne vil dermed styrke deres balancer. Efter at bankerne har taget imod pakken, skal de have en kernekapital på mindst 12 pct.

Den britiske regering oplyste også mandag om endnu en hjælpepakke til banksektoren. Denne gang skydes der 100 mia. pund ind i bankerne. Tilbage i oktober lancerede den britiske regering en hjælpepakke på 250 mia. pund. Den britiske regering har endvidere øget sin ejerandel i den problemramte bank Royal Bank of Scotland fra 50 pct. til 70 pct.

EU-kommissionen kom mandag formiddag men sin nye vækstprognose for eurozonen, som viste en kraftig forværring sammenlignet med den tidligere prognose. Den økonomiske aktivitet i eurozonen i år forventes nu at blive minus 1,7 pct. Det er en klar forringelse i forhold til den foregående prognose fra november, der skønnede en positivt vækst på 0,1 pct. I 2010 forventes stadig en lille positiv fremgang på 0,4 pct.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen