Berlingske Business

Obl. kl. 11.55: Solide kursfald på en øget risikoappetit

Det danske obligationsmarked ligger torsdag middag fortsat i negativt terræn, efter investorerne handler de europæiske aktiemarkeder pænt højere på en øget risikoappetit. Onsdag aften steg de amerikanske aktiemarkeder kraftigt. Et par dystre offentliggørelser for den kinesiske og japanske økonomi har ikke været nok til at kunne ændre på den sure stemning.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2017, ligger torsdag middag 0,57 point lavere i kurs 103,73 med en effektiv rente på 3,49 pct. Blandt realkreditobligationerne ligger 4-35'erne 0,63 point lavere i kurs 91,48 med en effektiv rente på 4,95 pct.

- Obligationsmarkedet er torsdag drevet af den positive stemning på aktiemarkederne, samt de globale tiltag fra regeringerne med størst vægt på den amerikanske, siger obligationshandler Tim Brunne hos UniCredit til Bloomberg News. Yderligere nationaliseringer i banksektoren er formentlig mindre sandsynligt nu, vurderer obligationshandleren.

Torsdag morgen bød på lidt nye nøgletal, da den kinesiske BNP-vækst landede på 6,8 pct. i fjerde kvartal sammenlignet med en vækst på 9,0 pct. kvartalet forinden. Det er den laveste stigningstakt i syv år. Derudover meldte den japanske regering om et fald i eksporten på 35 pct. i december. Overordet tegner der sig et billede af markant afmatning af økonomien i den asiatiske region.

- Makroøkonomien er meget svag, og det vil den fortsætte med at være, sagde chef for gældsresearch Adam Donaldson fra Commonwealth Bank of Australia til Bloomberg News. Han hæfter sig ved, at den store bekymring over det næste år vil være deflation.

Den nyindtrådte amerikanske præsident Barack Obamas hjælpepakke møder kraftig modstand hos republikanerne i Kongressen grundet en hurtig effektuering. Obama-fløjen vil bruge 3/4-dele af den kommende hjælpepakke på 825 mia. dollar inden for 18 måneder. Samtidig tales der om, at 25 mia. dollar af pakken skal bruges til at stoppe bølgen af tvangsauktioner af private boliger.

Der er et par mindre amerikanske makrotal på menuen torsdag, da der kommer tal for de nye ugentlige ansøgere af arbejdsløshedsunderstøttelse, som ventes at vise en stigning til 543.000 personer i forhold til 524.000 personer ugen forinden. Derudover kommer der tal for boligmarkedet ved påbegyndt boligbyggeri i december, som ventes at vise et fald til 605.000 enheder sammenlignet med 625.000 enheder måneden forinden.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen