Berlingske Business

Obl. kl. 11.55: Små fald med rentespekulation i fokus

Det danske obligationsmarked ligger mandag middag lavere, idet investorerne er lidt bekymret for en række auktioner af statsobligationer i denne uge, idet udbuddet er meget højt. Mandagen er ellers tynd på kalerenden for de makroøkonomiske offentliggørelser, hvorfor udviklingen på aktiemarkederne er med til at sætte dagsordenen for udviklingen blandt de fastforrentede papirer. Rentespekulationerne er i fokus forud for torsdagens rentemøde hos Den Europæiske Centralbank.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2017, ligger mandag middag 0,15 point lavere i kurs 104,74 med en effektiv rente på 3,36 pct. Blandt realkreditobligationerne ligger 4-35'erne 0,05 point lavere i kurs 92,30 med en effektiv rente på 4,85 pct.

- Udbuddet på obligationsmarkedet er den helt store bekymring i øjeblikket, siger obligationsstrateg Matteo Regesta hos BNP Paribas til Bloomberg News. Markedsdeltagerne er bekymret for, at udbuddet er for stort, bemærker obligationsstrategen. Ifølge en opgørelse fra det franske finanshus Societe General vil europæiske regeringer i denne uge sælge statsobligationer for 43 mia. euro.

Torsdag er der rentemøde hos Den Europæiske Centralbank og der er bred enighed om en rentenedsættelse på 50 basispoint til 2,00 pct.

- Renterne vil falde yderligere tilbage, siger obligationsstrateg Peter Muller hos Commerzbank til Bloomberg News. Forværringen af de makroøkonomiske nøgletal vil understøtte obligationsmarkedet, vurderer obligationsstrategen.

Den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for december var fredag eftermiddag grim læsning, men ikke værre end frygtet. Arbejdsmarkedsrapporten skuffede især med arbejdsløshedsprocentsatsen, som steg markant til 7,2 pct. fra oprevideret 6,8 pct. Arbejdsmarkedsrapporten viste et jobtab på 524.000 personer, men det blev overskygget af oprevideringen af novembers jobtab på 584.000.

- Jobtabet i december var nok mindre end frygtet i markedet, men der var tale om markante nedjusteringer af beskæftigelsen i både oktober og november på i alt 154.000 personer, således at der reelt var tale om et jobtab på 678.000 personer ved årets udgang, skrev cheføkonom Jes Asmussen hos Handelsbanken i et notat umiddelbart efter offentliggørelsen.

I fredags bekræftede Barack Obama endnu en gang, at han arbejder på en hjælpepakke, der er målrettet mod at hjælpe beskæftigelsen. Obama pointerede, at pakken er afgørende for økonomien.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen