Berlingske Business

Obl. kl. 11.50: Kursfald efter overraskende Zew-barometer

Det danske obligationsmarked ligger tirsdag middag lidt lavere, efter det tyske Zew-erhvervstillidsbarometer kom ud bedre end ventet i januar, idet rentenedsættelser hos ECB og hjælpepakker fra den tyske regering har hjulpet på stemningen. De europæiske aktiemarkeder har svært ved at finde retningen forud for åbningen på de amerikanske aktiemarkeder og indsættelsen af Barack Obama senere i dag.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2017, ligger tirsdag middag 0,11 point lavere i kurs 104,77 med en effektiv rente på 3,36 pct. Blandt realkreditobligationerne ligger 4-35'erne 0,10 point lavere i kurs 91,80 med en effektiv rente på 4,91 pct.

- De kommende par måneder vil byde på nye test af bundniveauerne for renterne, siger obligationsstrateg Nick Stamenkovic hos RIA Capital Markets til Bloomberg News. Den fortsatte risikoaversion, kombineret med en forsat forværring af makrobilledet for eurozonen, samt yderligere rentenedsættelser hos Den Europæiske Centralbank, understøtter den øgede efterspørgsel efter de fastforrentede papirer, vurderer strategen.

Tirsdag formiddag havde investorerne rettet fokus med det tyske Zew-erhvervstillidsbarometer, som viste en forbedring til minus 31,0 i januar sammenlignet med minus 45,2 måneden forinden. Det var langt bedre end analytikernes forventninger om en forbedring til minus 43,1.

- Recessionen er mere dyb end nogen havde frygtet, men tiltagene fra de globale centralbanker og regeringer vil formentlig snart stabilisere økonomien, siger økonom Nick Matthews hos Barclays Capital til Bloomberg News. Zew-barometeret indikerer, at investorerne mener, vi har lagt det værste bag os, vurderer økonomen.

Den britiske regering lancerede mandag den anden bankpakke, men en del af opmærksomheden var også rettet mod Royal Bank of Scotland, som går gigantnedskrivninger for 2008 i møde samt endnu en aktieemission. Det gav usikkerhed i sektoren, og det ramte pundet hårdt. Tirsdag morgen er uroen rettet mod storbanken HSBC, da en storaktionær, Knight Vinke Asset Management, ser nødvendigheden af, at HSBC skal skaffe kapital ved en aktieemission. HSBC afviser spekulationen. De britiske banker stiger dog i tirsdagens handel efter de kraftige fald mandag.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen