Berlingske Business

Nykredit anbefaler overvægt i aktier trods politisk usikkerhed

Nykredit Stor utilfredshed blandt Nykredits bankkunder
Foto:

Konflikten med Nordkorea, politiske budgetslagsmål og kommende rentemøder i den europæiske og amerikanske centralbank udgør ikke en længerevarende trussel for aktiemarkederne.

Det vurderer Nykredit, der fortsat anbefaler, at investorerne har overvægt at aktier - særligt de europæiske, i en ny strategiopdatering fredag.

Spændingerne mellem Nordkorea og USA kom igen i fokus efter missiltesten i starten af ugen, hvor Nordkorea sendte et missil over japansk territorium. Det ramte aktiemarkedet de følgende dage, hvor kurserne dykkede, men uroen giver ikke anledning til store bekymringer hos Nykredit, da reaktionen forventes at være kortvarig.

»Den aktuelle sabelraslen har allerede ramt aktiemarkedet, der i august har tabt lidt luft. Der kræves dog typisk vedvarende eskalering, for at markedsfokus kan opretholdes, og det venter vi ikke,« skriver chefstrateg Frederik Engholm-Hansen i strateginotatet.

Nykredit Nykredit nedlægger 240 stillinger - 190 mister jobbet

KOMMENDE FORHANDLINGER I USA

I USA skal den amerikanske Kongres nå til enighed om statsbudgettet for 2018 inden udgangen af september, mens den også skal forholde sig til en forhøjelse af det såkaldte gældsloft.

Ifølge Nykredit vil den amerikanske indenrigspolitik også kun få en kortvarig effekt på finansmarkederne, men den kan dog medføre små realøkonomiske omkostninger.

»De indenrigspolitiske knuder i USA kan stadig påvirke markedet negativt de kommende uger, hvor Kongressen i USA kommer tilbage fra ferie,« skriver Frederik Engholm-Hansen.

Hvis gældsloftet ikke hæves, vil USA ifølge banken være nødsaget til at misligholde sine forpligtelser, da finansministeren tidligere har udtalt, at staten ventes at have penge i kassen indtil sidst i september.

»Det ville være en katastrofe for de finansielle markeder. Vi vurderer, at det er meget usandsynligt, at det kommer så vidt, men kommer vi tæt på deadline, begynder markedet at spekulere heri,« fremgår det af notatet.

Hvis budgettet ikke falder på plads inden udgangen af september vil dele af det offentlige lukke ned i landet. Nykredit vurderer, at det kan give et lille negativt stød til væksten, men at det ikke vil true opsvinget i USA.

18BUSFinanssektorens-branch.jpg

RENTERNE VIL STIGE FREM MOD OKTOBER

Bevægelserne på finansmarkederne har også været påvirket af årets markante eurostyrkelse, men finanshuset vurderer, at valutabevægelsen er overdreven på kort sigt, da det kan føre til forsigtighed hos Den Europæiske Centralbank og renteforhøjelser hos Federal Reserve.

De kommende politiske begivenheder har dog været med til at sende renterne ned - blandt andet i Europa og USA, men det kan vendes til bankernes fordel fremadrettet.

»Vi ser derfor plads til moderate stigninger hen imod oktober, efterhånden som disse risici fortager sig. Det bør understøtte performance i europæiske banker, som aktuelt er vores foretrukne sektormæssige eksponering,« skriver Frederik Engholm-Hansen.

Derudover anbefaler Nykredit også, at investorerne fastholder overvægt i kredit.

/ritzau/FINANS

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen