Berlingske Business

Nu skal gevinsten på aktier beskyttes

guldkalv_LaurentFievetAFP_artikel.jpg
Er dansen om guldkalven slut i denne omgang? AktieUgebrevet spår i hvert fald, at der snart kommer et nye tilbagefald på aktiemarkederne. Foto:

Efter fem måneders aktierally er det på tide at begynde at sælge ud, anbefaler AktieUgebrevet.

Flere store internationale finanshuse ser et yderligere plus fem til otte procent på det amerikanske aktiemarked frem mod årsskiftet, og optimismen er virkelig begyndt at brede sig.

Alene den seneste måned er det amerikanske aktiemarked steget ca. 11 procent, blandt andet drevet frem af bedre-end-forventede regnskaber for andet kvartal, samt fortsat tegn på stabilisering af den globale økonomiske opbremsning. Efter den dramatiske opbremsning i den globale økonomi i 1. kvartal, blev det til et betydeligt mindre minus i 2. kvartal, godt hjulpet af en meget lav kort rente, myndighedernes hjælpepakker og skattelettelser til forbrugerne.

Hvor er den nye drivkraft?

Vi har tidligere udtrykt vores skepsis over for soliditeten i aktieopsvinget. Vores holdning er fortsat, at vi på sigt står foran en ny dramatisk nedtur på aktiemarkederne. Og med de seneste tre ugers stigninger er denne nedtur kommet tættere på.

Fornyet opbygning af lagre i erhvervslivet vil uden tvivl give produktionsfremgang i en periode fremad. Men det positive scenarie er langt hen ad vejen indbygget i de aktuelle værdiansættelser.

Som bekendt er aktiemarkederne normalt tre til seks måneder foran den økonomisk virkelighed, vi kan se. Og problemet er, at når skattelettelser og lageropbygningerne begynder at tone ud, er det vanskeligt at se nye drivkræfter, som skal trække opsvinget videre frem. Forbrugerne vil næppe have styrke til at trække opsvinget frem, da arbejdsløsheden fortsat stiger, og forbrugerne har brug for at genopbygge opsparingen efter formuefald på ejerboligen og aktiebeholdningen, samt frygt for ledighed.

Billedet understøttes af nye data for den amerikanske forbrugertillid fra Conference Board fremlagt i den forgangne uge. I erhvervslivet er investeringslysten fortsat meget lav. Med de usikre økonomiske udsigter er det ikke grundlag for at forvente markant øget investeringslyst, heller ikke selv om erhvervslivets ordreafgivelse for kapitalgoder gik i plus i den seneste måned.

Udsalget begynder snart

Vores bundlinje er altså, at man bør anvende en fortsat positiv stemning på aktiemarkederne de kommende uger til at reducere investeringsgraden og forberede sig på næste nedtur på aktiemarkederne.

I AktieUgebrevets Spekulationsportefølje er vi pt. 100 procent investeret. Men vi vil dog starte udsalg ved den mindste svaghed på aktiemarkederne - med Vestas og FLSmidth som de første salg. For FLSmidth vil vi dog særligt iagttage udviklingen i metal råvarepriserne.

Få aktienyheder og handelsmails fra AktieUgebrevet - spar 40 procent på et kvartalsabonnement.

 

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen