Berlingske Business

Novozymes vil vinde på skærpet grøn profil

Novozymes nye, ambitiøse målsætning for vækst og indtjening skal blive virkelighed ved at skærpe selskabets profil som en virksomhed, der kan medvirke til at løse klodens klima- og miljøproblemer.

Novozymes vil spare verden for intet mindre end 75 mio. ton CO2 i 2015 og samtidig vokse markant og tjene rigtig godt på det.

Sådan lyder meldingen fra selskabets finansdirektør Benny D. Loft, efter at selskabet i dag trods finanskrisen dystre skyer offentliggjorde et stærkt årsregnskab for 2008 og en ambitiøs vækstplan for de kommende år.

”Når vi tror på, at det kan lade sig gøre, at øge omsætningen med mere end ti procent og overskuddet med mere end 20 pct. over de næste år, så skyldes det, at vi i de seneste par år har set, hvor ivrig verden er efter at finde alternative teknologier, som kan erstatte olie med biobrændstof og petrokemiske produkter inden for vaskemiddelindustrien. Intet tyder på, at finanskrisen vil ændre på den tendens,” siger Benny D. Loft..

Skal overbevise politikere og kunder
Novozymes opgave bliver derfor, at få verden, hvilket vil sige såvel politikere og kunder, overbevist om, at der er store miljømæssige gevinster ved Novozymes enzymer. Det sker blandt andet ved at sætte klare mål for, hvor meget Novozymes via salget af enzymer skal bidrage til at reducere udledningen af CO2.

Sidste år viste Novozymes CO2-regnskab, at brugen af enzymer til udvinding af biobrændstof og til erstatning for petrokemiske produkter i især vaskemidler, førte til en samle CO2-reduktion på verdensplan på 28 mio. ton. Holder selskabets forventninger til inden for vaskemiddel- og biobrændselsindustrien, vil besparelserne nå 75 mio. ton CO2 i 2015. Det svarer til halvanden gang mere CO2, end Danmark i dag udleder totalt set .

Obama vigtig
Mens vaskemiddelindustriens brug af enzymer i høj grad afhænger af udviklingen i olieprisen, så afhænger salget af enzymer til biobrændsel især af de miljøpolitiske vinde, der blæser i USA.

”Vi forventer, at det bliver rigtig, rigtig stort, især når anden generation af biobrændsel kommer på banen. Men her skal der fortsat træffe nogle politiske beslutninger om blandt andet tilskudsordninger, og en hel industri skal have opbygget produktionsanlæg. Derfor håber vi meget, at en vis procentdel af de 755 milliarder kr., som USA’s nye præsident vil investere i en hjælpepakke, bliver brugt til at underbygge brugen af alternative energikilder,” siger Benny D. Loft

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen