Berlingske Business

Novozymes: Stor vækst i Nord- og Latinamerika

Mens salget i Europa, Mellemøsten og Afrika (38 pct. af omsætningen) steg beskedne 1 pct. i både lokal valuta og danske kroner i 2008 var væksten markant højere i Nord- (37 pct. af omsætningen) og Latinamerika (7 pct. af omsætningen). Det fremgår af Novozymes årsregnskab for 2008.

Salget i Nordamerika steg 32 pct. i lokal valuta og 24 pct. i danske kroner i 2008.

- Væksten var hovedsageligt relateret til enzymer til produktion af bioethanol og vaskemidler, men der var pæn vækst inden for de fleste produktområder. De opkøbte aktiviteter inden for BioAg påvirkede salgsudviklingen positivt. Salget inden for BPI (biofarmaceutiske ingredienser) i 4. kvartal betød, at i lokal valuta blev udviklingen i regionen for denne industri positiv for året set som helhed, skriver Novozymes.

Salget i Latinamerika steg 19 pct. i lokal valuta i 2008.

- Vaskemiddel-, foder- og fødevareenzymer var de største bidragydere til væksten, forklarer selskabet.

Salget i Asien (18 pct. af omsætningen) steg 5 pct. i lokal valuta i 2008.

- Salget af vaskemiddel- og fødevareenzymer udviklede sig positivt, hvorimod den svækkede tekstilindustri og 4. kvartal isoleret set bidrog negativt til udviklingen i regionen, lyder det fra Novozymes.

I Europa var væksten høj inden for vaskemiddelenzymer, og fødevareenzymer klarede sig også pænt.

- Det forventede lavere salg inden for BPI reducerede den samlede vækst. Salget af foderenzymer faldt i forhold til sidste år som følge af et udfordrende prismiljø og lavere efterspørgsel i 4. kvartal, skriver Novozymes.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen