Berlingske Business

Novo-selskaber hjalp C20 til ny lukkerekord

a
Foto:

Det danske C20-indeks præsterede generelt bedre end de europæiske klassekammerater i tirsdagens aktiehandel.

Det danske C20-indeks præsterede generelt bedre end de europæiske klassekammerater i tirsdagens aktiehandel, hvor det danske eliteindeks noterede sig endnu en stigning og endnu en lukkerekord. C20 lukkede 0,1 pct. højere i 535,31 og sikrede den niende lukkerekord i 2013, hvor indekset er steget 13 ud af 15 handelsdage.

Det hører dog med til historien, at indekset hentede en betydelig hjælpende hånd fra Bagsværd i form af pæne stigninger til både Novo Nordisk og Novozymes. Samlet set faldt 14 ud af 20 aktier i C20-indekset.

Novo Nordisk flirter efterhånden heftigt med niveauet 1000 kr. for en aktie, og et eventuelt aktiesplit synes at være rykket tættere på. Tirsdag var medicinalgiganten hjulpet af, at selskabet som ventet har fået europæisk markedsføringstilladelse til sine nye insuliner - det langtidsvirkende Tresiba og insulinmixet Ryzodeg.

Selv om godkendelsen var ventet, må den vurderes som positiv, og markedet sendte da også aktien op. I en kort periode var Novo-aktien for første gang nogensinde over 1000 kr., men hen på dagen faldt den en anelse tilbage og lukkede i stedet 0,6 pct. højere i 995,50 kr.

Enzymproducenten Novozymes var fortsat i investorernes søgelys efter mandagens pæne regnskab, der gav en stigning til aktien på 7 pct. Tirsdag løftede svenske SEB Enskilda sin anbefaling af Novozymes-aktien til "køb" fra tidligere "hold", mens Credit Suisse hævede sit kursmål for det danske selskab til 150 kr. fra tidligere 140 kr. Den schweiziske storbank fastholdt dog anbefalingen "underperform", da Novozymes' vækstmål fortsat vurderes som "for ambitiøse."

Det var investorerne dog ligeglade med, og aktien blev sendt op med 2,2 pct. til 175,80 kr. og sluttede som dagens højdespringer i C20.

Danske Bank er fortsat i modvind efter annonceringen af en abonnements-model for visse kunder fredag. En Megafon-måling viser ifølge TV2, at 56 pct. af Danske Banks kunder overvejer at skifte bank, og allerede mandag var flere kunder i banken for at melde sin afgang. Danske Bank-aktien faldt 0,7 pct. til 107,40 kr. tirsdag.

Investorernes generelt mere defensive fokus i tirsdagens handel ramte også aktierne i A.P. Møller - Mærsk, der ellers har fået en stærk start på det nye år, hårdt. B-aktien dykkede med 1,0 pct. til 46.760 kr., mens A-aktien satte sig 1,2 pct. til 44.360 kr.

Blandt sidepapirerne fik Monberg & Thorsen samt Højgaard Holding kurstæsk efter endnu en nedjustering fra delebarnet MT Højgaard, der smitter af på de to ejere. Højgaard Holding venter nu, på linje med MT Højgaard, en negativ margin før skat på 5 pct. mod tidligere ventet en negativ margin på 2 pct.

Også Monbeg & Thorsen nedjusterer sine forventninger. Der ses nu, som hos de to andre, en negativ margin før skat på 5 pct.

Samtidig vil Højgaard Holding og Monberg & Thorsen indskyde kapital i MT Højgaard. I alt vil der bliver indskudt 300 mio. kr. Højgaard Holding, der ejer 54 pct. af selskabet, vil stå for 162 mio. kr., og Monberg & Thorsen indskyder 138 mio. kr. grundet sin ejerandel på 46 pct.

Monberg & Thorsen tabte 9,8 pct. og lukkede i 157 kr., mens Højgaard Holding faldt med 15 pct. til 79,50 kr.

SAS fortsatte højere tirsdag efter mandagens analytikertilkendegivelse. Citigroup løftede sin anbefaling af aktien til "køb" som svar på implementeringen af flyselskabets restruktureringsplan. Citigroup ser SAS fusioneret med en af de tre store konkurrenter i Europa - Lufthansa, Air France-KLM eller IAG.

SAS steg med 3 pct. til 10,20 kr. i København tirsdag. Siden nytår har aktien taget et løft på 52,2 pct.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen