Berlingske Business

Novo-aktien løftes af regnskab

De europæiske børser er åbnet i negativt terræn, mens der i Danmark hersker en uensartet stemning. C20-indekset stiger 0,1 pct. til 259,36, da Novo-aktien stiger pænt efter solidt regnskab.

De store stigninger i de amerikanske bankaktier smitter ikke af på de danske banker, og Nordea ligger i bunden af C20-indekset.

Novo Nordisk løftes 2,2 pct. til kurs 300, efter at selskabet før åbning aflagde et pænt 2008-regnskab. Både omsætningen og driftsindtjeningen overrasker positivt og samtidig sender Novo Nordisk et stærkt signal til markedet ved at hæve den langsigtede driftsmarginal til 30 pct. fra 25 pct., som allerede blev opnået i 2008. Omsætningen steg 12 pct. til 45,5 mia. og driftsindtjeningen (EBIT) landede på 12,37 mia. kr. sammenlignet med 8,94 mia. kr. i 2007.

- Novo Nordisk er ikke ramt af finanskrisen. Det viser regnskabet. Og det er bestemt en positiv overraskelse af bruttomarginalen bliver hævet til 30 pct. Forventningerne til 2009 i kroner er ramt af valutakursudviklingen, men det kommer ikke som den store overraskelse, vurderer aktieanalytiker Rune Majlund Dahl fra Sydbank over for RB-Børsen.

Nordea falder med 2,4 pct. til kurs 32,7, og Danske Bank åbner 1,3 pct. lavere i kurs 59,3. Rygterne om, at den amerikanske regering måske vil oprette en såkaldt "dårlig bank", der skal opkøbe bankernes dårlige og usikre aktiver, sendte onsdag de amerikanske bankaktier på himmelflugt, men dette har altså ikke smittet af på de danske bankaktier.

Lundbeck stiger 0,8 pct. til kurs 123, efter at det anerkendte medicinske tidsskrift The Lancet har offentliggjort en ny analyse, som viser at Lundbecks antidepressive middel Lexapro er blandt de mest effektive og veltolererede af de 12 midler indeholdt i analysen. Det skriver Reuters.

Neurosearch stiger solide 9,2 pct. til kurs 178, efter at selskabet har meddelt, at det udvider den allerede eksisterende alliance med Glaxosmithkline. Aftalen indebærer, at Neurosearch vil modtage en up-front betaling samt royalties fra Glaxosmithkline. Selskabet vil kunne opnå 812 mio. kr. i milepælsbetalinger fra Glaxosmithkline for hvert af fem potentielle lægemiddelkandidater i præklinisk udvikling, der føres til markedet.

SAS falder 3,8 pct. til kurs 30,8, efter at det svenske radioprogram Ekot siger, at en gruppe investorer har budt 89 mio. kr. på SAS' datterselskab Spanair.

William Demant falder 0,4 pct. til kurs 200,8, efter at den amerikanske storbank Goldman Sachs har hævet sit kursmål på aktien til 195 kr. fra tidligere 185 kr. Det skriver Bloomberg News.

Coloplast falder 0,2 pct. til kurs 338,5, efter at Goldman Sachs torsdag morgen har hævet sin anbefaling af medicoselskabets aktie. Storbanken forhøjer sin anbefaling til "neutral" fra tidligere "sælg".

RB-Børsen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen