Berlingske Business

Nordjyske Bank holder fast i forventninger

Nordjyske Bank fastholder forventningerne om en basisindtjening før nedskrivninger på udlån og kursregulering af børsnoterede værdipapirer på 150 - 175 mio. kr., efter et halvårsregnskab, der viser et plus på 54 mio. kr. før skat.

Det er en væsentlig tilbagegang sammenlignet med samme periode sidste år, hvor resultatet blev 90 mio. kr. før skat. Nettorente- og gebyrindtægterne er ganske vist steget til 215 mio. kr. fra 180 mio. kr., men tabene på udlån er til gengæld også vokset til 43 mio. kr., hvor banken slet ikke nedskrev noget som helst i første halvår 2008.

Banken har takket nej til hybrid kernekapital fra bankpakke II, hvilket ikke er specielt overraskende i lyset af, at kernekapitalprocenten er 15,4 og solvensen tilsvarende høj.

- I Nordjyske Bank har vi altid disponeret efter at have noget at stå imod med i dårlige tider. Det illustreres ved, at vi ved halvårsskiftet, samtidig med at vi har indarbejdet kerneaktiviteterne fra den tidligere Løkken Sparekasse i bankens balance har en kernekapitalprocent på 15,4 alene baseret på egenkapital. Derfor er vi i stand til at klare os uden hjælp udefra, lyder det med nordjysk snusfornuft i bankens halvårsregskab.# Halvårsregnskab - Nordjyske Bank :Mio. kr. H1 09 H1 08

----------------------------------------------------------

Nettorente- og gebyrer: 215 180

Basisindtjening før nedskr. mv. 99 87

Kursreguleringer: 5 -23

Nedskrivninger på udlån: 43 0

Res. før skat: 54 90

Nettoresultat: 41 69

Udlån: 6223 5690

Indlån: 5714 3978

Egenkapital: 1078 1065

Balance: 9132 7898

Solvensprocent: 15,5 12,2

Kernekapitalprocent: 15,4 12,2

#

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen