Berlingske Business

Nordic/CEO: Det er blevet en folkesport at hade mig

Medierne dækker sagen ensidigt, rivalen har ikke rent mel i posen, og selv tjener han kun aktionærerne. Steen Bryde, administrerende direktør i Nordic Tankers, er kommet ud i et gevaldigt stormvejr i de meget omtalte kampe om magten i rederiet.

Hans seneste træk har været at politianmelde Mogens Buschard og resten af den tidligere bestyrelse for ulovlige insiderhandler i forløberen for Nordic Tankers, Difko 47. Det sker på baggrund af artikler i Jyllands-Posten torsdag, der stiller spørgsmålstegn ved forløbet.

- Det er almindelig kendt i brede kredse, at han (Mogens Buschard, red.) er god til at rage til sig. Og ham og Uffe Jacobsen har tilsyneladende stjålet anparter fra en 5-600 mennesker. Og det er jo dem, der gør sig til repræsentanter for mindretalsaktionærerne. Det er dem, der er helgene. Spørgsmålet er, hvor hæderlige de er, når de har været ude i sådan et "raid" og stjålet alle de anparter, siger Steen Bryde til RB-Børsen.

Artiklerne fik fredag Mogens Buschard til at indbringe sagen for Pressenævnet på vegne af den tidligere bestyrelse. Men den type artikler er en undtagelse, mener Steen Bryde, der oplever mediernes dækning af konflikten i Nordic Tankers som "ensidig".

- Der har været drevet en mediehetz mod mig, blandt andet fra denne her tidligere bestyrelsesgruppe med deres hjemmeside og deres fodring af journalister med insideroplysninger om selskabet. Der er ikke nogen, der på noget tidspunkt har villet skrive kritisk om dem til trods for, at de i 30 år har tyranniseret Difko og fordelt bestyrelsesposterne mellem sig efter forgodtbefindende, siger han.

Den påståede mediehetz har haft store konsekvenser for offentlighedens billede af ham, mener Steen Bryde, der ikke føler sig vurderet på den rette målestok.

- Det er jo blevet en folkesport at hade Steen Bryde. Til trods for, at stort set ingen mennesker har indsigt i sagen. Der er ingen, der siger, at Steen Bryde forudså shippingkrisen og solgte et skib med en avance på 20 mio. dollar til aktionærerne i Nordic Tankers. Det er jo egentlig det, jeg burde blive bedømt på, siger Steen Bryde.

Han understreger, at han vil kæmpe videre "så længe, det er muligt".

- Jeg skal ikke bevare kontrollen i Nordic Tankers, det er ikke det, det drejer sig om for mig. Jeg vil gerne have de her penge ud til aktionærerne. De har en unik mulighed for at få 100 kr. tilbage pr. aktie ved at likvidere rederiet, i stedet for en mulig konkurs og ingen penge, eller et salg til 40 kr. pr. aktie på børsen, siger Steen Bryde.

Næste programsatte udvikling i sagen er den ekstraordinære generalforsamling den 2. februar, som nok skal blive interessant at følge. Den er tvangsfremrykket af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, efter at bestyrelsen først havde programsat den til den 18. februar.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen