Berlingske Business

Nordfyns Bank nedjusterer 08-res. før skat til -10 mio kr (NY)

Nordfyns Bank nedjusterer forventningerne til resultat før skat, der ventes at blive et underskud på "i niveauet 10 mio. kr.". Dermed er det den fjerde bank, der har måtte nedjustere forventningerne til 2008, siden regnskabsbøgerne blev lukket og et nyt aktieår blev indledt.

Resultatet for basisindtjeningen - resultat før kursreguleringer, nedskrivninger på udlån o.lign - er som tidligere ventet i den nordfynske bank.

Forventningen var 25-30 mio. kr., og det ventes at lande på ca. 26-28 mio. kr.

Nedjusteringen på bundlinien skyldes øgede nedskrivninger samt tab på bankens egenbeholdning af aktier og obligationer, forklarer banken.

De øgede nedskrivninger har primært baggrund i nedskrivninger på leasingaktiviteter i bankens datterselskab Nordfyns Finans med i alt ca. 19 mio. kr.

- Nedskrivningerne i datterselskabet er primært koncentreret om et enkeltstående mangeårigt kundeforhold. Som anført i 3. kvartalsmeddelelse 2008, er der i det omhandlede kundeforhold konstateret uregelmæssigheder, i form af bedrageri og bortskaffelse af leasingudstyr m.m. Sagen er ikke afsluttet, men der skønnes at være ringe sandsynlighed for tilvejebringelse af bortskaffede aktiver, hvorfor engagementet er fuldt nedskrevet i det estimerede resultat, skriver banken.

Der er også sket en forøgelse af gruppevise og individuelle nedskrivninger i banken, og der er indeholdt beløb til forøgede indskud til Det Private Beredskab.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen