Berlingske Business

Nøgletal fra USA tog toppen af aktiestigninger

Det danske C20-indeks endte onsdagen med et plus på 1,0 pct. til 322,49, efter at indekset tidligere på dagen lå 1,8 pct. højere.

Carlsberg imponerede med indtjeningen i halvårsregnskabet, og bryggeriaktien lå i front sammen med NKT og Novo Nordisk. Vestas faldt 3,8 pct. De store udenlandske indeks lå med fald på 0,7-1,4 pct.

- De amerikanske nøgletal tog toppen af glæden med skuffelserne fra ADP og ISM service. Ellers et flot regnskab fra Carlsberg, som leverede flot indtjening, hvor eneste lille minus var salget i Rusland, udtalte afdelingschef for skandinaviske aktier Ole Kjær Jensen fra Sydbank til RB-Børsen.

Carlsberg lukkede 5,2 pct. højere i kurs 388 grundet den positive overraskelse med indtjeningen trods pres på salget. Bryggeriets driftsindtjening (EBIT) steg til 3,66 mia. kr. i andet kvartal, hvilket er klart bedre end analytikernes forventninger. Carlsberg venter fortsat en driftsindtjening (EBIT) på mindst 9 mia. kr. i 2009 og et overskud på 3,5 mia. kr. efter skat, mens omsætningsprognosen sænkes med 2 mia. kr. til 61 mia. kr. Carlsberg sænkede salgsforventningerne det generelle russiske ølsalg til minus 5-6 pct. i 2009 fra bryggeriets tidligere ventede et fald på 2 pct. Carlsberg øgede sin markedsandel på de fleste markeder i Asien og Østeuropa, herunder især i Rusland, og fastholdt sin overordnede markedsandel i Nord- og Vesteuropa. Investeringsbanken Carnegie gentog efterfølgende sin positive "Outperform"-anbefaling på Carlsberg.

NKT endte 3,5 pct. højere i kurs 217. Royal Bank of Scotland hævede sin anbefaling på NKT Cables-konkurrenten Prysmian til køb fra hold. Den amerikanske Nilfisk-konkurrent Tennant steg tirsdag markante 13,8 pct., da investorerne søgte over i de mere cykliske aktier grundet den øgede tro på et økonomisk opsving.

Novo Nordisk endte 3,8 pct. højere i kurs 318. Investorerne afventer nu torsdag morgens halvårsregnskab fra medicinalkoncernen.

A.P. Møller - Mærsk's B-aktie lukkede 0,9 pct. højere i kurs 35.100. Maersk Line annoncerede endnu en serie prisstigninger over for sine kunder. Denne gang er det raterne mellem Asien og Latinamerika samt de vestafrikanske ruter, der får et hak i vejret.

Ringkjøbing Landbobank endte 3,2 pct. højere i kurs 542 efter have aflagt halvårsregnskab, hvor forventningerne om et basisresultat i intervallet 250-450 mio. kr. blev fastholdt. Banken skrev, at Nationalbankens stresstest viser, at Ringkjøbing Landbobank er stærkt funderet. Ringkjøbing Landbobank satser på at øge kundegrundlaget de kommende år.

- De tilpasninger, der kommer til at ske over de kommende år vil naturligt give banken nogle muligheder. Banken ønsker at bruge disse muligheder til at bearbejde og tiltrække nye kreditværdige kunder i de kommende år, skrev ledelsen i halvårsrapporten.

Søndagsavisen steg 6,1 pct. til kurs 26 oven på et halvårsregnskab, hvor gratisavisen og distributionsselskabet fastholdt forventningerne.

Bang & Olufsen steg 9,5 pct. til kurs 52,0. Den tyske konkurrent Loewe har aflagt regnskab for første halvår, hvor salget faldt 20 pct. Salget ventes dog alligevel at ligge fladt i helåret. B&O er regnskabsaktuel den 19. august.

RB-Børsen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen