Berlingske Business

NKT i front i positivt marked

Det danske aktiemarked kom torsdag positivt fra start med fokus på NKT. C20-indekset åbner 0,1 pct. højere i 282,59.

NKT overrasker med en fremgang på 1,4 pct. til kurs 178. NKT's franske konkurrent, kabelproducenten Nexans, venter, at omsætningen på sammenligneligbasis i andet kvartal falder 15 pct., hvilket er lidt mere end faldet på 14,6 pct. i 1. kvartal. Det udtaler koncernchef, Frederic Vicent, på en pressekonference, hvor en ny storaktionær blev præsenteret.

Det er Strategic Investment Fund, som har opkøbt 5 pct. af Nexans. Frederic Vicent pointerer, at Nexans vil samle og samarbejde med folk, som forstår branchens langsigtede muligheder, og Nexans derfor ikke skal bedømmes på kort sigt - fra kvartal til kvartal. Nexans venter at kunne fastholde en indtjeningsmargin på 4,5-5 pct. Konkret om markederne oplyser selskabet, at Nordamerika er "relativt vanskeligt" og at Europa er "meget vanskeligt". Nexans åbner med en fremgang på godt 2 pct.

NKT vil bruge op mod 2 mia. kr. på opkøb, inden krisen er overstået. Endnu er det rigtige tidspunkt ikke kommet, men opkøbene skal helst gennemføres, inden den økonomiske afmatning er overstået og igen sender priserne på virksomheder op. Derfor tyder det på, at NKT står foran store opkøb i 2010 eller 2011. Det udtaler koncernchef Thomas Hofman-Bang til Dagbladet Børsen torsdag.

Bang & Olufsen, som åbner 2,6 pct. højere i kurs 35,9, forudser et "afgjort bedre" år i Asien og venter "lave to-cifret" salgsvækst i Asien i indeværende regnskabsår, der løber frem til udgangen af maj 2010. Væksten vil være drevet af Kina og Sydkorea, siger B&O's mand i Asien, Lars Myrup, i et interview med Bloomberg News.

- Nogle af markederne i Asen er begyndt at komme i gang i forhold til salget. Hvorvidt der er en trend, vover jeg ikke at sige med sikkerhed, siger Lars Myrup.

D/S Norden åbner 1,4 pct. højere i kurs 168,3. Konkurrenten Pacific Bassin har fået hævet sin anbefaling fra JP Morgan til "overvægt". Det skriver Bloomberg News, som henviser til en analyse fra den 7. juli. JPM venter, at Pacific Bassin vil være en af de få tørlastrederier, som vil levere overskud i 2009. Yderligere hæfter JPM sig ved, at Pacific Bassin har fordel af afdækning på 86 pct. af tonnagen for 2009 og 49 pct. for 2010.

A.P. Møller-Mærsk's B-aktie åbner 0,7 pct. højere i kurs 29.400. JPM skriver i sin analyse, at man med fordel kan samle op i containerbranchens stærke spillere, da værdifastsættelsen også er meget lav. Her foretrækker JP Morgan Overseas Container Line (OCL) frem for Neptune, som får gentaget sin neutral-anbefaling.

Rockwool stiger 1,5 pct. til kurs 369,5. Isoleringskoncernen venter, at de klimaorienterede økonomiske hjælpepakker vil sikre en meromsætning på 1 mia. kr. årligt. Det udtaler koncernchef Eelco van Heel til Dagbladet Børsen. Rockwool har tidligere pointeret, at hjælpepakkerne vil understøtte byggebranchen.

RB-Børsen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen