Berlingske Business

Morsø Bank sænker forventningerne

Morsø Bank sænker forventningerne til resultatet for 2009, og venter et underskud før kursreguleringer og skat på 30-40 mio. kr.

Morsø Bank sænker forventningerne til resultatet for 2009, og venter et underskud før kursreguleringer og skat på 30-40 mio. kr.

Det skyldes primært to forhold, oplyser banken. For det første er der behov for større nedskrivninger i forbindelse med overtagelsen af Spar Mors, hvilket påvirker negativt med 18 mio. kr. For det andet er der behov for yderligere hensættelser til bankpakke I, således at garantien nu koster banken negativt med 14,7 mio. kr. alene i første halvår.

Morsø Bank ventede tidligere et resultat før skat og omkring 5 mio. kr.

- Spændet i resultatforventningerne afspejler en fortsat betydelig usikkerhed omkring resultatpåvirkningen af bankens garantistillelse i forbindelse med bankpakke I, skriver banken.

Bankens halvårsregnskab, der offentliggøres i sin helhed den 11. august, vil vise et underskud før skat på 36,8 mio. kr., oplyser banken.

Solvensprocenten vil udgøre 12,9 og kernekapitalprocenten 6,5.

- I den forbindelse skal erindres om, at overtagelsen af aktiviteterne i Spar Mors, der fandt sted cirka to måneder før offentliggørelse af bankpakke II, isoleret set betød et fald i bankens kernekapitalprocent på godt 2 procentpoint, pointerer Morsø Bank.

Banken har søgt om at komme med i bankpakke II, men forhandlingerne er endnu ikke gået i gang.(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen