Berlingske Business

Mols-Linien må sænke forventningerne en smule

Finanskrisen har ramt fragttransporten i Danmark, og derfor må Mols-Linien sænke forventningerne til helåret en spids.

  Nu venter rederiet et overskud efter tonnageskat på 30-50 mio. kr., hvor man tidligere havde meldt om et overskud på 40-65 mio. kr. før tonnageskat. Forskellen på før og efter skat udgjorde i årets første seks måneder blot 0,3 mio. kr.

Med forventningerne om et overskud efter skat på 30-50 mio. kr. for hele året skal Mols-Liniens indtjeningsskrue dreje markant hurtigere i andet halvår, idet man havde et nettounderskud på 19,6 mio. kr. efter årets første seks måneder.

Det underskud var dog mindre end i samme periode i 2008, hvor man mistede 35,5 mio. kr. Og forbedringen er præsteret på trods af en vigende omsætning. Det skyldes blandt andet drastiske omkostningsbesparelser i rederiet.

Mols-Liniens samlede omkostninger i første halvår var på 331,6 mio. kr., hvilket er 99 mio. kr. bedre end i samme periode i 2008, oplyses det i regnskabet. Der kan dog sættes spørgsmålstegn ved, hvor holdbare de besparelser er, da broderparten - 83,1 mio. kr. - skyldes færre udgifter på brændstof. Resten er hentet på løn og "øvrige omkostninger", hedder det i regnskabet.

Såvel privat- som erhvervssegmentet trækker ned for rederiet, der måtte se antallet af overførte personbiler falde med 19 pct. og antallet af lastvognsenheder, modulvogntog og løstrailere falde med 22 pct. i forhold til samme periode året forinden. Det søger Mols-Linien blandt andet at rette op på ved at købe en ny færge.

- For at tilgodese blandt andet de erhvervsrejsendes behov for flere og hyppigere afgange på rederiets ruter har rederiet truffet beslutning om at søge efter en yderligere færge, som kan supplere rederiets nuværende hurtigfærger, hedder det i regnskabet.# Halvårsregnskab - Mols-Linien:Mio. kr. H1 09 H1 08

-----------------------------------------------------------------

Omsætning: 316,5 398,6

Res. f. finans. poster: -15,1 -32,0

Res. f. skat: -19,9 -34,3

Nettores.: -19,6 -35,5

Egenkapital: 332,0 372,8

Balance: 729,0 823,6#(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen