Berlingske Business

Modstandere afviser Bryde

Modstandere afviser Bryde - 1
Steen Brydes modstandere har ikke lyst til at sidde ved bordet med den konkursramte finansmand. Foto:

Steen Bryde fortsætter sin kamp for at bevare magten i rederiet og indsætter sig selv som direktør. Samtidig foreslår den konkursramte forretningsmand, at både ham og forretningspartneren Brian Petersen fortsætter i rederiets bestyrelse, men det forslag afvises blankt af Brydes modstandere.

Den bitre magtkamp i det børsnoterede rederi Nordic Tankers ser ud til at fortsætte et godt stykke tid endnu.

I en netop udsendt indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling i selskabet skriver Nordic Tankers-formanden Steen Bryde, der i samme omdrejning har udnævnt sig selv som direktør og derfor nu ikke længere er formand, nemlig, at han sammen med sin konkursramte partner og private ven Brian Petersen regner med at stille op side om side med den gruppe på seks bestyrelseskandidater med tidligere Torm-topchef Klaus Kjærulff i spidsen, der har ellers det helt klare mål at vriste rederiet ud af Steen Brydes greb.

Flere kilder tæt på sagen bekræfter da også over for Business.dk, at både bank, kommende bestyrelse og aktionærer bestemt ikke har planer om at lade Steen Bryde og Brian Petersen tage plads med bestyrelsesbordet i det skandaleombruste selskab.

”Jeg er blevet opfordret til at stille op som formand for en ny bestyrelse af aktionærerne i Nordic Tankers med opbakning fra Nordea. Den bestyrelse består af seks personer, og det er det, jeg forholder mig til, og så regner jeg med, at den ekstraordinære generalforsamling forløber i god ro og orden,” siger Klaus Kjærullf, der skal forsøge at smide Steen Bryde fra borde i tankrederiet, når der afholdes ekstraordinær generalforsamling i virksomheden d. 18. Februar.

Lover kulegravning af selskabet
Endnu har Steen Brydes modstandere ikke lagt sig fast på, hvad man vil foretage sig for at sikre, at den tidligere Capinordic-direktør ikke får lov til at vær en del af selskabets nye bestyrelse.

Men blandt mange aktionærer hersker der en udbredt frygt for, hvad Steen Bryde, der både gik konkurs personligt og med sit selskab Bryde Gruppen i november, har tænkt sig at foretage sig med Nordic Tankers inden den ekstraordinære generalforsamling i rederiet.

I december udtalte gruppen af Bryde-modstandere med Klaus Kjærulff således, at såfremt det lykkedes for dem at vælte Bryde vil man lave en omfattende kulegravning af samtlige aftaler og handler i Nordic Tankers for at sikre, der ikke er sket uregelmæssigheder.

Den mistanke blev styrket i dag, da det kom frem, at Steen Bryde har udnævnt sin personlige ven Jesper Bo Nielsen til ny formand i Nordic Tankers samtidig med, at han har opsagt selskabet aftale med Difko og i stedet indgået en aftale med selvsamme Jesper Bo Nielsen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen