Berlingske Business

Moderate fald på aktiemarked med enkelte plusser

Moderate fald på aktiemarked med enkelte plusser - 1
Foto:

Stemningen har forbedret sig i løbet af formiddagen, og mandag over middag ligger C20-indekset 0,2 pct. lavere i 279,27. A.P. Møller - Mærsk og Vestas går mod strømmen. Investorerne er gået i venteposition frem mod ugens mange amerikanske regnskaber.

Novo Nordisk falder 0,5 pct. til kurs 285, efter at selskabet er kommet i de svenske myndigheders søgelys i forbindelse med bestikkelse. Det drejer sig om en tur til Sydafrika for ca. 200 svenske læger og sygeplejersker, som Novo Nordisk sponsorerede tilbage i 2006. Det er anden gang i år, at Novo Nordisk bliver indblandet i en bestikkelsessag. Det skriver Jyllands-Posten.

Carlsberg falder 0,6 pct. til kurs 319, efter at intense fusionsspekulationer mandag morgen sendte de store japanske bryggerier markant højere. Bryggerierne stiger efter, at en avis har fremført rygter om en kommende fusion imellem Japans største bryggeri Kirin Holdings og bryggeriet Suntory Holdings. Spekulationerne går på, at fusionen vil blive gennemført i 2009, og det sendte Kirin Holdings op med 7,8 pct., mens Japans tredjestørste bryggeri Sapporo lukkede 6,1 pct. højere.

Containerrederiet A.P. Møller Mærsk stiger 0,7 pct. til kurs 29.100. Containerrederikonkurrenten Orient Overseas Ltd. oplyste mandag morgen, at omsætningen i andet kvartal i år faldt 43 pct. til 869,6 mio. dollar. Vindmølleproducenten Vestas understøtter C20-indekset med en stigning på 0,5 pct. til kurs 370,5.

SAS ligger 2,2 pct. højere i kurs 2,23, efter at vicekoncernchef i SAS John Dueholm, har udtalt til nyhedsbrevet Take Off, at SAS ikke vil komme til at tabe på salget af sin andel i British Midland. John Dueholm venter, at salget af BMI-andelen vil blive gennemført i år, og han pointerer, at salget ikke vil påvirke regnskabet negativt. Så det vil blive solgt til minimum den bogførte værdi. Det er langstrakte forhandlinger om Lufthansas køb af Britich Airways andel, som har stået i vejen for gennemførelsen af salget. Derudover understøtter den faldende oliepris SAS-aktien, da det vil bevirke, at SAS' omkostninger til brændstof vil mindskes, efter at oliepriserne nu handles til mindre end 60 dollar pr. tønde.

Den franske gigant Air France KLM venter, at brændstofomkostningerne falder 1,8 mia. dollar i år, da oliepriserne er faldet til 60 dollar pr. tønde. Det udtalte koncernchef Pierre-Henri Courgeon til den franske avis Les Journal des Finances.

H+H International falder 0,3 pct. til kurs 309,5, efter at Danske Bank har sænket sin anbefaling af den danske porebetonelementproducent til "reducer". Storbanken ser mulighed for nedjusteringer i 2010, da risikoen for en nedgang i omsætningen fortsat er til stede.

VVS-engross-forhandleren Sanistål falder 1,7 pct. til kurs 88 efter en markant nedjustering. Det skyldes fortsat markant dårlig konjunkturudvikling inden for industri og byggeri.

- Det er derfor ikke muligt at realisere et bedre driftsresultat (EBITDA) for 2009 end det realiserede EBITDA for 2008, der udgjorde minus 69,7 mio. kr., skriver Sanistål, som tidligere havde ventet en forbedring af driften.

RB-Børsen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen