Berlingske Business

Matas flirter med rekordkurs på dansk aktiemarked

Matas' regnskab tages godt imod af aktiemarkedet, der sender detailkæden op i en flirt med den hidtidiges kursrekord på 142 kr. efter et sæt kvartalstal, der viste fremgang på top- og bundlinjen.

Generelt er stemningen på aktiemarkedet til den forsigtigt positive side, og det danske eliteindeks, C20 Cap, stiger efter knap 20 minutters handel 0,3 pct. til 653,83 og nærmer sig igen det rekordniveau, der blev nået sidste uge. TDC og Mærsk-aktierne driver fremgangen, mens Chr. Hansen trækker lidt i modsat retning på grund af en udbyttebetaling.

Matas løftede omsætningen til 779 mio. kr. i andet kvartal af regnskabsåret 2013/14 fra 741 mio. kr. i samme kvartal et år tidligere, og indtjeningsposterne fulgte med op. Eksempelvis steg resultatet før skat til 85,3 mio. kr. mod 66,3 mio. kr. et år tidligere.

Kæden fastholder forventningerne til hele regnskabsåret og Matas-topchef Terje List erklærer sig tilfreds med en organisk vækst på 3,2 pct. i første halvår i et marked, hvor forbrugerne ifølge ham stadig er tilbageholdende. Matas-aktien, der blev børsnoteret i juni til kurs 115, ligger 2,5 pct. højere i netop rekordkursen 142.

A.P. Møller - Mærsk-aktierne faldt tilbage fredag efter nyheden om EU-Kommissionens granskning af containerrederier for mulige konkurrenceforvridende aktiviteter. Mandag og tirsdag har dog budt på små skridt fremad igen, og onsdag får rederiet lidt glæde af et højere kursmål fra finanshuset Jefferies. Amerikanerne sætter dog stadig kursmålet langt under den aktuelle kurs - helt præcis på 38.500 kr. - mens B-aktien onsdag stiger videre og ligger i 55.350 kr. efter et løft på 1,3 pct.

Jyske Bank må til gengæld se finanshuset ABG Sundal Collier dæmpe sine forventninger til aktien. ABG sænker anbefalingen af Jyske til "hold" fra "køb" ifølge data fra Bloomberg. Jyske Bank-aktien falder for sjette dag ud af syv og ligger i 287,10 kr. - et dyk på 0,4 pct. mod tirsdag.

Vestas nærmer sig hastigt sit mål om maksimalt 16.000 ansatte ved årsskiftet. Vindmølleproducenten har besluttet at outsource 115 medarbejdere inden for kantinedrift og rengøring i Danmark til selskabet Compass Group. I starten af november var selskabet nede på omkring 16.200 medarbejdere efter talrige frasalg og fyringsrunder i løbet af de sidste to år, og nu synes sparemålet altså meget nært. Vestas-aktien stiger 0,3 pct. til 154,40 kr.

Chr. Hansen-aktien er bundskraber i C20 med et fald på 2,8 pct., eller 5,60 kr., til 198,40 kr. Det er der dog en god forklaring på, da selskabet onsdag handles uden sin udbyttebetaling på 6,26 kr. - og reelt er der altså en underliggende stigning i aktien.

Onsdagen byder ud over Matas' halvårstal på regnskaber fra entreprenørselskabet Arkil samt UIE og Deltaq.

Fra nøgletalsfronten kommer der i formiddagens løb to mindre vigtige tal fra Europa, britisk BNP og tysk forbrugertillid, inden USA's statistikere overtager scenen.

Kl. 14.30 lander det ugentlige tal over nytilmeldte amerikanske ledige - et af de vigtige parametre for USA's centralbanks pengepolitiske linje og støtteprogram - og senere på dagen opgøres Chicago PMI-indekset og University of Michigan-indeksene for november, mens også ordrerne på varige goder og de ledende indeks for oktober offentliggøres i eftermiddagens løb.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen