Berlingske Business

Mandagens obl.: Store kursfald på bankpakker

Det danske obligationsmarked lukkede mandag med solide kursfald, idet både den danske og britiske regering har fremlagt nye hjælpepakker til banksektoren. Udsigten til et stort udbud af statsobligationer for at finansiere hjælpepakkerne mindskede efterspørgslen efter de fastforrentede papirer. EU-kommissionen nedjusterede mandag formiddag vækstprognosen for i år, men de dystre tal var ikke nok til at forhindre den sure stemning på obligationsmarkedet.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2017, lukkede mandag 0,57 point lavere i kurs 104,87 med en effektiv rente på 3,35 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,25 point lavere i kurs 92,10 med en effektiv rente på 4,86 pct.

- Den britiske bankpakke er det, som driver mandagens udsalg på obligationsmarkedet, sagde obligationschef David Keeble hos Credit Agricole til Bloomberg News. Der er risiko for et stort udbud af statsobligationer i forbindelse med regeringernes hjælpepakker til økonomien, bemærkede obligationschefen.

Den danske bankpakke II er færdigforhandlet med et bredt politisk mandat bag. Staten vil give banker og realkreditinstitutter mulighed af at tage ekstra lån på samlet 100 mia. kr., hvor der bliver lavet tre rentesatser alt efter bankens soliditet. Renten vil svinge fra 9 til 11 pct. Den tilførte kapital er hybrid kernekapital, og bankerne vil dermed styrke deres balancer. Hvis bankerne tager imod pakken, skal de have en kernekapital på mindst 12 pct.

Den britiske regering oplyste også mandag om endnu en hjælpepakke til banksektoren, hvor der denne gang skydes 100 mia. pund ind i bankerne. Tilbage i oktober lancerede den britiske regering en hjælpepakke på 250 mia. pund. Den britiske regering har endvidere øget sin ejerandel i den problemramte bank Royal Bank of Scotland fra 50 pct. til 70 pct.

EU-kommissionen kom mandag formiddag med sin nye vækstprognose for eurozonen, som viste en kraftig forværring sammenlignet med den tidligere prognose. Den økonomiske aktivitet i euro-området i år ventes nu at blive minus 1,7 pct. Det er en klar forringelse i forhold til den foregående prognose fra november, der skønnede en positivt vækst på 0,1 pct. I 2010 forventes stadig en lille positiv fremgang på 0,4 pct.

Euroen lå ved danske lukketid svækket mod dollaren og ved dansk lukketid kostede en euro 1,3163 dollar.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen