Berlingske Business

Mandagens obl.: Moderate udsving uden nøgletal

Det var en stille mandag, da der ikke var nævneværdigt nyt fra nøgletalsfronten. Obligationsmarkedet befinder sig i lidt af et tomrum efter fredagens arbejdsmarkedsrapport og før den kommende regnskabssæson. Oliepriserne fortsatte tilbagegangen, mens dollaren er styrket en anelse mod euroen.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2017, lukkede mandag 0,22 point højere i kurs 105,11 med en effektiv rente på 3,32 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,08 point højere i kurs 92,12 med en effektiv rente på 4,86 pct.

- Det er meget stille på nøgletalsfronten. Tomrummet kommer, efter at vi i fredags fik den amerikanske arbejdsmarkedsrapport og nu afventer regnskabssæsonen. I aften efter amerikansk lukketid er den amerikanske aluminiumsgigant Alcoa aktuel med regnskab, sagde cheføkonom Jes Asmussen fra Handelsbanken over for RB-Børsen.

- Obligationsmarkedet står i skak med bekymringerne om udbudsforøgelsen til finansieringen af regeringernes hjælpepakker og de fortsatte bekymringer om den økonomiske situation, pointerede Jes Asmussen.

Oliepriserne har fortsat tilbagegangen, og prisen på den amerikanske referenceolie lå ved dansk lukketid på 38,1 dollar pr. tønde. Det er de fortsatte bekymringer til faldende aktivitet i selve økonomien, som lægger pres på oliepriserne.

Et af ugens store begivenheder er torsdagens rentemøde hos Den Europæiske Centralbank, hvor der er delte meninger om udfaldet. Signalerne fra ECB får enkelte økonomer til at hælde mod en rentesænkning på 25 basispoint til 2,25 pct., mens den eskalerende svaghed i de makroøkonomiske nøgletal for eurozonen øget troen på en rentesænkning til 2,0 pct. Hovedparten af økonomerne venter sidste nævnte mulighed.

Den amerikanske tiårige T-bond lå ved dansk lukketid 14/32 point højere i kurs 112 6/32 med en effektiv rente på 2,35 pct. Euroen blev svækket mod dollaren og ved dansk lukketid kostede en euro 1,3347 dollar.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen