Berlingske Business

Mandagens aktier: FLSmidth og Vestas toppede optimistisk marked

Regnskab fra FLSmidth
FLSmidths hovedkvarter i Valby Foto:

Mest på baggrund af mere globale vilkår blev aktier som Vestas og FLSmidth trukket mod toppen af et optimistisk C20 Cap-indeks i mandagens aktiehandel.

Fredagens positivt overraskende amerikanske jobrapport og udfaldet af det japanske valg søndag, der blev vundet af den vækstivrig, siddende regering, lagde grunden til en positiv aktiestemning kloden rundt til gavn for især de mere konjunkturfølsomme aktier og ikke mindst for de råvarerelaterede.

Og netop som repræsentanter for de to aktietyper steg Vestas-aktien mandag 2,3 pct. til 452,50 kr., mens FLSmidth-aktien blev løftet 2,4 pct. til 248,50 kr.

C20 Cap-indekset generelt steg 1,5 pct. til 1018,06 kr.

Tæt på eliteindeksets bund placerede Mærsk-aktierne sig med et relativt beskedent løft for B-aktien. Den sluttede 0,5 pct. højere i 8700 kr., selv om aktierne sædvanligvis regnes til de mere konjunkturfølsomme.

- Der er den historie om opsplitningen og refinansieringen, konstaterer afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen med henvisning til en artikel i mandagens Berlingske Business om, at aktionærerne kommer til at hænge på en obligationsgæld på 45 mia. kr., hvis den omtalte opsplitning af Mærsk-konglomeratet gennemføres.

I Europa lagde energiaktierne på sektorbasis sig lidt under midten med en indeksstigning på 0,9 pct., mens råvareindekset var steget 2,9 pct. ve dansk lukketid

TDC-aktien lagde mandag ud med stigning til de øverste lag i C20 i forlængelse af fredagens omtale af et muligt købstilbud på teleaktien.

Dertil kom mandag en forhøjelse af anbefalingen af aktien hos Nordea til "køb" fra "hold". Men som dagen skred frem tabte aktien flyvehøjde og havnede nederst i C20-indekset med en stigning på 0,3 pct. til 35,64 kr. Ude i Europa lå teleaktierne generelt blandt de ringeste med en stigning på 0,6 pct. på sektorbasis.

Den generelle positive stemning, der prægede mandagens aktiemarked, var ifølge Ole Kjær Jensen drevet af efterdønningerne fra fredagens positive amerikanske jobrapport, der mandag eftermiddag løftede det brede amerikanske S&P 500-aktieindeks over den hidtidige rekord.

- Og så har du et japansk valg med pæn sejr til den siddende regering, og det giver tro på, at der fortsat vil blive ført en lempelig pengepolitik fra Bank of Japans side, siger Ole Kjær Jensen.

Mere lokaleuropæisk mærkedes der ifølge afdelingsdirektøren stadig vibrationer fra den kriseramte italienske banksektor.

- De steg jo voldsomt i fredags, men der er stadig lidt ulmende usikkerhed omkring den italienske banksektor, påpeger Ole Kjær Jensen.

Danske Bank steg 1,1 pct. til 172,90 kr., Nordea steg 1,5 pct. til 55,80 kr., og Jyske Bank løftedes 0,8 pct. til 256,70 kr.

Dagens selskabsspecifikke aktienyheder skulle findes uden for C20-indekset.

Grossistkæden Sanistål opjusterede de finansielle forventninger til året, da selskabet har gennemført en række initiativer, som sammen med forbedrede markedsforhold forventes at løfte indtjeningen.

Sanistål regner nu med et driftsoverskud før skat og renter (EBIT) på 110 mio. kr. i 2016. Tidligere ventede selskabet et overskud på 90 mio. kr.

Det er anden gang på knap en måned, at Aalborg-selskabet opjusterer. Tilbage i juni blev forventningerne løftet med 10 mio. kr., i forbindelse med at selskabet solgte et datterselskab i Tyskland. Sanistål-aktien steg 6,8 pct. til 79 kr.

Fra biotekselskabet Exiqon kom anmodningen om afnotering i anledning af, at hollandske Qiagen i sidste uge meldte ud, at det vil tvangsindløse de resterende aktionærer. Aktien handles sidste gang den 3. august. Kursen på aktien forblev mandag på 17,80 kr.

Tirsdag kommer forsikringsselskabet Tryg med regnskab for andet kvartal, hvor et mindre plus på investeringerne sammen med mildt vejr forventes at give et pænt resultat. Mandag er dermed sidste dag for investorerne til at positionere sig i aktien, der steg 2,1 pct. til 123,70 kr.

 

 

 

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen