Berlingske Business

Mandagens aktier: Bavarian og Pandora op på udenlandsk interesse

Der var relativt pænt fokus på aktierne i Pandora og Bavarian Nordic i mandagens aktiemarked. Begge endte i indekstoppen og begge uden selskabsspecifikke historier. Interessant var det dog, at stigningerne havde baggrund i udenlandsk interesse.

Det siger senioraktiehandler i Jyske Bank Martin Munk til Ritzau Finans.

Begge aktier er blandt de mest shortede på det danske aktiemarked med mindst 5,4 pct. af kapitalen for Pandora og mindst 2,2 pct. af kapitalen for Bavarian Nordics vedkommende.

Bavarian steg 2,9 pct. til 246,20 kr., mens Pandora steg 1,5 pct. til 625 kr. Og imellem de to lå Genmab og ISS helt uden selskabsnyt med stigninger på godt 2 pct.

I den tunge ende endte Mærsk-aktierne, som det også var tilfældet fredag.

- Det undrer mig, at Mærsk ikke som de fleste andre aktier får lidt "rebound" mandag, siger senioraktiehandleren. Han fremhæver dog, at de mulige udsigter til handelskrig fortsat vejer tungest. Desuden var der fredag dårligt ratenyt.

B-aktien faldt 0,6 pct. til 9560 kr.

POSITIVT C25

C25-indekset derimod steg 0,4 pct. til 1121,57.

En underliggende usikkerhed, der fremad vil være på markederne i relation til risikoen for en handelskrig initiere af USA's præsident, Donald Trump, slog ikke igennem på mandagens aktiemarked, der ligesom fredag var uden de store nyheder om og fra selskaberne.

Det konstaterer Martin Munk.

- Der er en underliggende usikkerhed i markedet knyttet til udmeldingerne fra Trump op til weekenden og fra andre aktører i weekenden, men mandag slår den ikke igennem, siger han.

Hos Handelsbanken vurderer analytikerne i en kommentar, at aluminiums- og stålindustrien i sig selv kun udgør en ganske beskeden del af økonomien i både USA, Europa og Asien.

- Derfor vil indførelsen af told på importeret aluminium og stål ikke få nogen nævneværdig betydning for global økonomi, men det vil eventuelle flere protektionistiske tiltag fra USA, EU og Kina, skriver banken,

En sænket anbefaling sender Novozymes ned mod bunden. Aktien steg dog 0,1 pct. til 307,40 kr. Novozymes fik ellers anbefalingen sænket af JPMorgan til "undervægt" fra "neutral" ifølge Bloomberg News. Kursmålet er i samme ombæring skruet op til 270 kr. fra 265 kr.

Uden for C25 har der været lidt selskabsnyt.

Rederiet Norden har fået ændret en anbefaling op til tirsdagens regnskab. Nordea anbefaler nu "køb" af aktien mod tidligere "hold". Kursmålet fastholdes på 152 kr., viser data fra Bloomberg.

Aktien steg 4,0 pct. kr. til 121,59 kr.

Rederiet leverer tal tirsdag morgen.

UIE DOBLEDE RESULTAT

United International Enterprises (UIE), der blandt andet er storaktionær i det malaysiske plantageselskab United Plantations Berhad (UP), kom ud af 2017 med et overskud før skat på 67,8 mio. dollar, hvilket var mere end dobbelt op i forhold til overskuddet på 29,2 mio. dollar året før. Det skyldes en stærk udvikling i UP og en betydelig værdistigning på selskabets investering i Melker Schöring AB.

I 2018 venter UIE et nettoresultat - målt på aktionærernes andel - som vil være lavere end det realiserede i 2017.

UIE endte uændret i 1295 kr.

DFDS OMSTRUKTURERER

DFDS sætter gang i en omstrukturering af selskabets aktiviteter i Italien på grund af utilfredsstillende resultater.

Det oplyste selskabet i en meddelelse til fondsbørsen mandag formiddag.

Rederiet venter, at omstruktureringen vil mindske omsætningen for logistikaktiviteterne i Italien med 225 mio. kr. i år sammenlignet med sidste år. Samtidig oplyser selskabet, at i alt 34 medarbejdere i Italien, Sverige, Storbritannien og Danmark påvirkes af ændringerne.

Omvendt vil ændringerne føre til en indtjeningsforbedring på 15 mio. kr. i 2018 eksklusive engangsomkostninger.

Tiltagene i Italien får desuden betydning for DFDS' særlige poster, der nu ventes at lyde på minus 45 mio. kr. i år mod den tidligere forventning på minus 20 mio. kr.

DFDS-aktien faldt 1 pct. til 325 kr.

 

 

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen