Berlingske Business

Lunken DSV-modtagelse på børsen - mens Pandora skinner

USA/
Foto:

Det danske C20 Cap-indeks åbner en smule højere i tirsdagens handel. Gode takter fra Asien og de store futuresindeks i henholdsvis London og New York har smittet af, og C20 Cap-indekset åbner 0,3 pct. højere i indeks 590,89

Den helt store højdespringer fra start er smykkeproducenten Pandora, der tirsdag har armene i vejret over gode, foreløbige kvartalstal for andet kvartal.

Pandora opjusterede forventningerne inden børsåbning i forbindelse med offentliggørelsen af de foreløbige tal, der indikerer en omsætning i kvartalet på 1,9 mia. kr. og en EBITDA-margin på cirka 27 pct.

- Derudover fortsatte det direkte sammenlignelige salg ud af konceptbutikkerne de gode takter i 2. kvartal med 8,8 pct. vækst i USA, 11,6 pct. vækst i Storbritannien, 1,7 pct. vækst i Tyskland og 22,4 pct. vækst i Australien sammenlignet med 2. kvartal 2012, hedder det i meddelelsen.

I forbindelse med meddelelsen opjusterer Pandora forventningerne til hele 2013 til en omsætning på cirka 8 mia. kr. mod tidligere 7,2 mia. kr. og en EBITDA-margin på cirka 27 pct. mod tidligere forventet 25 pct.

Det bliver godt modtaget hos handlerne, og aktien stiger 3,4 pct. til 241,4 kr. fra start.

Oven i de foreløbige Pandora-tal, er transport- og logistikkæmpen DSV kommet med regnskab for andet kvartal. Regnskabet var en smule under analytikernes forventninger, ifølge estimater indsamlet af svenske SME Direkt på vegne af Ritzau Finans.

Omsætningen landede i kvartalet på 11.406 mio. kr. mod estimeret 11.729 mio. kr. af SME Direkt og 11.372 mio. kr. i samme periode sidste år.

Driftsoverskuddet før særlige poster, EBITDA, endte på 804 mio. kr. mod konsensusskønnet om 818 mio. kr., ifølge SME Direkt. I andet kvartal 2012 viste posten 819 mio. kr.

Air & Sea-divisionen klarede sig lidt dårligere gennem kvartalet end ventet. Divisionen kom ud med en negativ omsætningsvækst og en forsigtig nedrevidering af forventningerne til markedsudviklingen i 2013.

Air & Sea oplevede i andet kvartal en negativ vækst på toplinjen, der ikke levede op op til forventningerne i markedet. Air & Sea omsatte i kvartalet for 5000 mio. kr.m hvor der ifølge SME Direkt var ventet en omsætning på 5274 mio. kr. blandt analytikerne. I samme periode 2012 omsatte divisionen for 5048 mio. kr.

- Udviklingen i nettoomsætningen er påvirket af udviklingen i transporterede mængder samt udviklingen i de underliggende fragtrater, skriver selskabet i regnskabet.

DSV reviderer desuden i forbindelse med regnskabet sine forventninger til markedsvæksten for henholdsvis lastvognstranport, sø- og luftfragt.

Hvor forventningerne tidligere lå på en negativ markedsvækst på 0-2 pct. for lastvogsntransport og positiv markedsvækst på 2-4 pct. for søfragt og 0-2 pct. for luftfragt, venter DSV nu et fald på 1-2 pct. for lastvognstransporten, en markedsvækst på 2-3 pct. for søfragten og nulvækst på luftfarten.

DSV-regnskabet får en lunken modtagelse i markedet - aktien ligger uændret til 144,7 kr. per aktie kort efter åbning.

Uden for C20-indekset har den danske tøjkoncern IC Companys mandag meldt, at selskabets administrerende direktør, Niels Mikkelsen, bliver skiftet ud med Mads Ryder allerede den 1. august.

IC Companys-aktien ligger uændret efter små fem minutters handel.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen