Berlingske Business

Kvindekvoter kan være på vej i Brøndby IF

pix-janbech
Jan Bech Andersen og Moprten Albæk sidder allerede på to ud af otte bestyrelsesposter i fodboldklubben Brøndby IF. Arkivfoto. Foto:

Voluntas har ad bagvejen allerede to bestyrelsesposter og over 26 procent af aktierne i Brøndby. Kvindekvoter og miljømål kan være lige om hjørnet.

Rigmanden Jan Bech Andersen har slået pjalterne sammen med den afgående Vestas-direktør Morten Albæk og investeringseksperten Morten Tinggaard om en ny kapitalfond med navnet Voluntas.

Den nye fond får ud over omkring 660 millioner kroner at investere med også fodboldmæcenens aktiepost i Brøndby og en række andre af rigmandens investeringer.

Dermed kan krav om blandt andet kønsdiversitet og vedvarende energi være på vej til fodboldklubben på Københavns vestegn.

»Principperne er ikke noget, vi puttede under hovedpuden og næsten morgen fandt i en trylleformular. De baserer sig på vores erfaringer med de virksomheder, vi har været en del af og arbejdet med i årtier. Samtidig prøver vi at se fremad for at se på, hvordan investeringslandskabet ser ud i fremtiden, og på hvad vi selv mener er interessant og spændende og den rigtige vej at gå,« siger Jan Bech Andersen, der har skudt langt størstedelen af pengene i den nye investeringsfond.

Principperne bygger ikke på ren godhed, men også på analyser og forskning, der viser at det giver afkast på bundlinjen.

Jan Bech Andersen er bestyrelsesformand i Brøndby IF og sidder på 26,47 pct. af aktierne i Brøndby IF, som han skød millioner i i 2013. De aktier rykke nu til Voluntas, hvis kommende direktør, Morten Albæk, også sidder i Brøndbys bestyrelse. Dermed sidder Voluntas allerede inden fonden er stablet på benene på to ud af otte medlemmer i bestyrelsen.

Det er netop gennem Brøndby, at de to har fået kontakt og blevet enige om investeringsprincipperne i Voluntas. Dermed er det også oplagt, at de vil presse på for at få dem indført i fodboldklubben.

»Der ligger nogle investeringer i blandt andet Brøndby og et schweizisk IT-firma, som rykker med over i Voluntas. Men det er klart, at vi ikke kan komme i morgen og sige, at nu skal der være 50 pct. kvinder i Brøndbys bestyrelse. Det er heller ikke planen i de andre investeringer, det skal være over en årrække,« siger Jan Bech Andersen.

Men hvis I tror på principperne er der vel ingen grund til ikke at presse på for dem, der hvor I allerede er med, eksempelvis Brøndby?

»Nej, absolut ikke. Alt andet lige, mener vi, at det er målbart dokumenteret, at de her principper giver et bedre afkast. Så selvfølgelig kæmper vi for dem.«

Nu har I jo allerede to bestyrelsespladser i Brøndy, så I har jo lidt at sige. Kommer I til at kæmpe for flere kvinder der?

»Nu er der jo lige valgt til bestyrelsen, så det ligger 12 måneder ude i fremtiden. Men når det er sagt, så kunne det da være spændende med en kvinde i enhver bestyrelse - også i Brøndbys.«

Det vakte opsigt, da den dengang ukendte rigmand Jan Bech Andersen investerede massivt i den børsnoterede fodboldklub Brøndby If i 2013, overtog bestyrelsesformandsposten og forærede klubben den internationalt kendte fodboldspiller Daniel Agger i fødselsdagsgave.

Men indtil nu har Jan Bech Andersens investering været rigtig dårlig. Rigmanden har samlet hældt 100 mio. kr. i Brøndby inklusive fødselsdagsgaven Daniel Agger og har i dag en aktiepost på 26,47 pct. af Brøndby. Med i de 100 mio. kr. er medregnet værdien af gaven Agger, som forsigtigt kan ansættes til 20 mio. kr. Jan Bech Andersens ejerandel af Brøndby er i dag lige knap 50 mio.kr. værd på børsen.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen