Berlingske Business

KFX steg - Mols-Linien markant ned

Det danske aktiemarked fik en god start på ugen, da aktier som TDC, Lundbeck og Vestas sørgede for fremgang i KFX-indekset, der dermed genvandt noget af styrken efter de foregående dages fald fredag til det laveste niveau i seks uger. Blandt sidepapirerne førte udsigten til en nedsættelse af taksterne på Storebæltsbroen til store kursfald i Mols-Linien, som fik kappet en femtedel af markedsværdien.

TDC bidrog med en stigning på 4,75 kr. til kurs 233,25 stærkt til fremgangen i KFX-indekset, der lukkede 1,18 point (0,43 pct.) højere i 278,82. Vestas, der har modtaget en ordre i Portugal på levering af 32 stk. V90-3,0 MW vindmøller til en værdi af ca. 80 mio. euro (ca. 595 mio. kr.), steg desuden 0,75 kr. til kurs 63.

Endvidere steg Lundbeck 1 kr. til kurs 114. Medicinalkoncernen meddelte, at det indsender en ansøgning til de svenske sundhedsmyndigheder om godkendelse af det antidepressive middel Cipralex i EU til behandling af generaliseret angst. I løbet af 2005 ventes der en godkendelse fra de europæiske sundhedsmyndigheder.

Københavns Lufthavne er klar til at øge ejerandelen af mexicanske ITA med op til 12,5 pct., som kan erhverves af forretningsmanden Fernando Chico Pardo for op til 17,8 mio. dollar (99 mio. kr.). Københavns Lufthavne ejer i forvejen 36,5 pct. af ITA. Københavns Lufthavne faldt 5 kr. til kurs 1100, efter at den fredag satte rekord.

Mols-Linien blev en af dagens helt store tabere, efter at Tafikministeriet offentliggjorde planer om en nedsættelse af taksterne for at køre over Storebæltsbroen på op til 20 pct. Trafikminister Flemming Hansen har indkaldt færgerederierne til et møde allerede den 4. januar, for at høre deres syn og eventuelle krav, og ifølge Mols-Liniens marketingchef, Christian Hingelberg, vil rederiet kræve fuld kompensation. Aktien faldt 62,5 kr. (22 pct.) til kurs 220. Aktien er dog steget godt 130 pct. i år.

Der kunne mandag derimod noteres pæne stigninger i Potagua og FLS Industries, efter at Potagua meddelte, at det er tid til ophørsudsalg, og at det har til hensigt at afhænde aktieposten i FLS inden for en kortere tidshorisont.

Potagua steg 9,5 kr. til kurs 138 - det højeste niveau siden 2000 - og FLS nåede med en stigning på 5 kr. til 105 kr. det højeste niveau siden sommeren 2002.

Dantherm har købt hovedaktiviteten i Siemens Technology Service (STS) samt DISA Air-divisionen af A.P. Møller - Mærsk. Overtagelserne tilfører Dantherm en omsætning på i alt cirka 1,3 mia. kr.

Som delvis betaling for Disa modtager A.P. Møller - Mærsk 580.450 stk. nye aktier i Dantherm Holding svarende til ca. 50 mio. kr. Dantherm steg 0,5 kr. til kurs 89. A.P. Møller - Mærsk B steg desuden 200 kr. til kurs 43.500.

Dagens største relative fremgang tilfaldt dog Asgaard Development, der blev handlet for første gang siden selskabet i sidste uge offentliggjorde et uventet stærkt regnskab for 2003/04. Aktien i ventureselskabet steg under meget beskeden omsætning 17 kr. (59 pct.) til kurs 46.

RB-Børsen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen