Berlingske Business

Jysk minibørs lukker efter alvorlig kritik

pix-minibørs
Minibørsen GXG Markets tager konsekvensen af en sønderlemmende kritik fra Finanarådet og indleverer sine tilladelser. Dermed ophører selskabets aktiviter pr. 18. august. Foto:

Efter en inspektion af minibørsen GXG Markets kommer Finanstilsynet med en så sønderlemmende kritik, at selskabet nu lukker.

Grov forsømmelighed, tilsidesættelse af egne regler og risikooplysninger samt forsømmelse af indberetninger til Finanstilsynet.

Det er blot nogle af de anklager, som Finanstilsynet kommer med mod børsen for små og mellmstore virksomheder GXG Markets i den redegørelse, tilsynet har offentliggjort i dag, torsdag.

Efter en lang række anklager i redegørelsen konkluderer Finanstilsynet:

»Finanstilsynet sendte på denne baggrund et udkast om inddragelse af GXGs tilladelser til GXG den 29. maj 2015,« lyder det i redegørelsen.

Derfor har selskabet taget konsekvensen og den 6. juli selv offentliggjort, at det har besluttet at indlevere dets tilladelser, hvorfor GXGs aktiviteter ophører pr. 18. august.

»Efter en række diskussioner med Finanstilsynet de seneste måneder, står det klart, at regulering i Danmark ikke længere er et passende forum for GXG at drive markedsplads. Derfor har GXG besluttet at hæve den danske licens,« skrev selskabet i en pressemeddelelse den 6. juli.

Fortsatte optag af selskaber

I sin redegørelse kommer Finanstilsynet blandt andet med så alvorlige formuleringer som, »at det er et udtryk for grov forsømmelighed, at GXG har tilladt så mange sager at blive oparbejdet, uden at GXG hverken har sagsbehandlet disse eller foretaget underretning til Finanstilsynet.«

Her henviser de til, at selskabet er blevet ved med at optage så mange selskaber som muligt, idet der har været økonomisk incitament til det, men uden at tage hensyn til den særlige risiko, som optagelsen af selskaberne med førte. En risiko, tilsynet tidligere har gjort GXG opmærksom på.

aktier

Selskabet selv reviderede i september 2014 deres regler for, hvilke selskaber der kunne optages til handel. Disse blev væsentligt begrænset, og det var i denne periode umiddelbart inden revideringen, at GXG optog en lang række selskaber.

Finanstilsynet bemærker i redegørelsen også, at det kun er i en periode på to måneder lige inden revideringen, at GXG har kørt med positivt resultat i 2014.

Ifølge tilsynet kan optagelserne desuden have bevirket, at investorer eller andre kan have lidt tab som følge af bedragerisk adfærd.

Finanstilsynets redegørelse skriver videre:

»Finanstilsynets inspektion har afdækket, at GXG i gentagne og grove tilfælde har forsømt og tilsidesat sine egne regler og interne retningslinjer. Som konsekvens heraf har GXG eksponeret sig selv og markedet for netop de risikoelementer, som selvsamme regler har til hensigt at håndtere og reducere,« skriver de.

Svenskejede GXG Markets er en børs for små og mellemstore virksomheder og blev stiftet i 1998. Selskabet kom til Danmark i 2013 med Henrik Kaspersen som direktør. De meddeler på hjemmesiden, at kontoret i Danmark forbliver åbent.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen