Berlingske Business

Japan: Økonomisk vækstscenarie skuffer på næsten alle parametre

356761880.jpg
Den japanske økonomis vokseværk er slut efter otte kvartaler i træk med økonomisk ekspansion. Samtidig nedjusteres udviklingen i fjerde kvartal 2017 markant. Det fremgår af data fra de japanske myndigheder i Tokyo onsdag morgen.

Den japanske økonomis vokseværk er slut efter otte kvartaler i træk med økonomisk ekspansion. Samtidig nedjusteres udviklingen i fjerde kvartal 2017 markant. Det fremgår af data fra de japanske myndigheder i Tokyo onsdag morgen.

De første tre måneder af 2018 viser en skuffende udvikling i den præliminære opgørelse, idet væksten i bruttonationalproduktet dykker markant, forbruget stagnerer, og investeringerne falder. Samtidig nedjusteres udviklingen i fjerde kvartal 2017 markant.

BNP opgjort i sæsonkorrigerede tal faldt 0,2 pct. på kvartalsbasis, mens der på årsbasis var tale om et fald på hele 0,6 pct.

Analytikerne havde ventet nulvækst i forhold til kvartalet før og et fald på 0,1 pct. i forhold til samme kvartal sidste år.

Den lave væksttakt kommer samtidig med en solid nedjustering af væksten kvartalet før, hvor BNP er nedjusteret til en vækst på 0,1 pct. fra 0,4 pct. på kvartalsbasis og til 0,6 pct. fra 1,6 pct. på årsbasis.

Dykkes der ned i tallene, viser privatforbruget som ventet en fuldstændig flad udvikling. Og kvartalet før steg forbruget kun 0,2 pct. og ikke de 0,5 pct. som hidtil antaget.

Virksomhedernes investeringer skuffer også markant med et fald på 0,1 pct. mod den ventede flade udvikling, mens investeringsvæksten kvartalet før kun løb op i 0,6 pct. mod hidtil antaget 1,0 pct.

Et enkelt positivt tegn er inflationen, der ser ud til at være vristes ud den hidtidige nulvækst. BNP-deflatoren, der er et udtryk for inflationen, steg 0,5 pct. mod de ventede 0,3 pct. og en opjustering kvartalet før til 0,1 pct.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen