Berlingske Business

International kapitalforvalter satser på europæiske banker

Krisen får folk til at holde mund
»Hvis man holder sig fra bankerne nu, tror jeg man vil ærgre sig om nogle år,« siger chefporteføljemanager i T. Rowe Price European Stock Fund, Dean Tenerelli. Foto:

Den amerikanske kapitalforvalter T. Rowe Price med hovedsæde i Baltimore og med næsten 3.500 mia. kr. under forvaltning har indrettet sin fond med europæiske aktier, T. Rowe Price European Stock Fund, til et stærkt opsving i Europa.

I porteføljen, der styres af chefporteføljemanager Dean Tenerelli, fylder banker i både Nord- og Sydeuropa godt op - ca. 23 pct.

Fonden - investeringsforeningen - er ca. 4,5 mia. kr. stor og har de seneste 12 måneder givet et afkast på knap 34 pct. og et gennemsnitligt årligt afkast de seneste ti år på knap 10 pct.

»Vi begynder at se klare forbedringer i både virksomhedernes indtjening og i de makroøkonomiske nøgletal,« forklarer Dean Tenerelli og fremdrager Irland som et godt eksempel.

»Bare se på Irland, der var det første land, der blev ramt af finanskrisen. Vi ser positiv BNP-vækst, og ejendomspriserne i Dublin vil stige 3-5 pct. i år. En lignende udvikling er ved at tage form i Spanien, hvor ejendomspriserne stabiliserer sig. De første lande, der blev ramt hårdest, er ved at komme på fode igen,« konstaterer Dean Tenerelli.

Han ser et stabilt eller stigende ejendomsmarked som nøglen til at forstå udviklingen i for eksempel, hvor udenlandske penge igen flyder ind på markedet.

»Folk undervurderer ofte omfanget af, hvor indtjeningen genvindes i den finansielle sektor. Vi venter en gradvis forbedring på udlånssiden, og at folk begynder at handle aktier, hvilket igen øger indtjeningskraften i den finansielle sektor,« forklarer Dean Tenerelli.

Han peger også på, at en mere stejl rentekurve vil udmønte sig i takt med, at økonomien forbedres. Forholdet mellem den korte og lange rente vil normalisere sig, hvilket gør det muligt at øge rentemarginalen.

»Vi kommer til at se en flerårig genrejsning i den finansielle sektor i Europa. Hele sektoren er lavt prissat - også kvalitetsbanker kan købes for mindre end indre værdi,« siger han.

T. Rowe Price har blandt andet investeret tungt i nordiske banker som Nordea og Swedbank. Men også spanske banker som Bankinter og BBVA er med i porteføljen. Ligeledes har Dean Tenerelli købt op af banker i Italien og Frankrig.

»Hvis man holder sig fra bankerne nu, tror jeg man vil ærgre sig om nogle år. Man vil tænke tilbage på 2013 og sige til sig selv: Jeg kunne have købt den her bank til halvdelen af den bogførte værdi. Og nu kan jeg købe den til bogførte værdi. Jeg burde have købt den,« siger han.

Mange europæiske aktiefonde er indrettet således, at de fokuserer på global vækst. Altså, globale virksomheder med stor eksport. Dean Tenerelli er gået en anden vej og nævner også europæisk medieindustrien som en attraktiv mulighed. Omkring 18 pct. af fonden er eksponeret mod lande som Italien og Spanien.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen