Berlingske Business

Ingen værdier i Brydes krakkede imperium

Ingen værdier i Brydes krakkede imperium - 1
Foto:

Mange af de banker og andre kreditorer, der har over en milliard kroner til gode hos den konkursramte finansmand Steen Bryde, kan med al sandsynlighed godt vinke farvel til deres penge, da stort set alle Nordic Tankers formandens værdier allerede er pantsat.

Kravene mod den krakkede finansmand Steen Bryde vokser dag for dag i takt med at kuratorerne får gravet længere ned i boet, men de mange kreditorer, der har penge til gode hos den tidligere Capinordoc-direktør skal ikke regne med at få deres penge igen.

Langt størsteparten af Steen Brydes værdier i hans investeringsselskab Bryde Gruppen og hans private bo er nemlig allerede pantsat og belånte.

Derfor er der ifølge kurator Søren Aamann Jensen fra advokatfirmaet Kromann Reumert ikke meget at komme efter for de mange banker og private kreditorer, der i alt har over en milliard til gode hos Nordic Tankers-formanden.

”For Steen Brydes vedkommende har der i vid udstrækning været tale om spekulation i blandt andet ejendomme for lånte midler. Det kan gå godt, så længe markedet udvikler sig positivt, men det er en snebold, man skubber foran sig,” siger han og understreger, at langt de fleste af finansmandens aktiver er faldet voldsomt i værdi, hvilket ligeledes er med til at udhule værdierne i Steen Brydes konkursbo.

Dyre lån har gjort ondt
Som Business.dk allerede i efteråret kunne fortælle, er et af Steen Brydes store problemer, at en række af hans ejendomme var kraftigt belånt med dyre, afdragsfrie pantebreve.

Således viste en opgørelse Business.dk foretog af en række af Bristen-Gruppens ejendomme, at de officielt er vurderet til 213,8 mio. kr. men er belånt for 303,6 mio. kr.

Af det er beløb var 278,3 mio. kr. finansieret med pantebreve og ejerpantebreve hvoraf over 100 mio. kr. var finansieret via lån og pantebreve med afdragsfrihed og rentetilpasning.

De dyre lån har gjort ondt på den tidligere revisor i og med at den finansielle krise har medført markante prisdyk på ejendomme i blandt andet København, og dermed ifølge Søren Aamann Jensen været med til at begrænse værdierne i Steen Brydes konkursramte imperium.

”På et tidspunkt har det for Steen Bryde ikke længere været muligt at låne penge i bankerne, da alt stort set har været pantsat i Bryde Gruppen, og når aktiverne samtidig er faldet i værdi, er det svært blot at betale de forskellige lån,” siger han. '

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Steen Bryde, der i dag skal offentliggøre en dato for, hvornår der skal afholdes ekstraordinær generalforsamling i det ombejlede rederi Nordic Tankers, hvor han har siddet som formand siden april sidste år, hvor han væltede den siddende bestyrelse.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen