Berlingske Business

IBM giver Wall Street positiv børsstart

Efter tirsdagens slagtning af de amerikanske banker er fokus flyttet over på IBM, som har leveret overraskende gode udsigter for 2009. Wall Street åbner i plus.

Udover nattens IBM-regnskab er der kommet tal fra United Technologies, medicinalkoncernen Abbott Lab og US Bancorp. Bankerne åbner med kursfremgang.

Det amerikanske Dow Jones Industrial indeks åbner 0,9 pct. højere i 8022. Det teknologitunge Nasdaq-indeks åbner 1,5 pct. højere i 1464.

IBM stiger 6,6 pct. til 87,4 dollar, efter at årsregnskabet overraskede positivt, da teknologigigantens overskud steg 12 pct. til 4,4 mia. dollar, og på EPS-niveau blev det til en indtjening på 3,28 dollar pr. aktie. Der var bedre end ventet, men den største overraskelse var IBM indtjeningsprognosen for 2009, fordi IBM venter en indtjeningsfremgang til 9,2 dollar pr. aktie. IBMs omsætning faldt 6 pct. til 27 mia. dollar. Det tyder på, at IBM ikke bliver så hårdt ramt som frygtet af den dykkende omsætning til banksektoren.

Et andet Dow Jones 30-medlem var regnskabsaktuel, idet United Technologies onsdag eftermiddag præsenterede tal for fjerde kvartal. Det blev dog ikke til de store overraskelser fra denne kant, idet United Technologies præsenterede et omsætningsfald på 1 pct. til 1,15 mia. dollar. United Technologies producerer teknologisk udstyr til rumfartssektoren og flyproducenterne samt sidder på elevatorkoncernen Otis og motorfabrikanten Pratt & Whitney. Aktien falder 1,0 pct. til 48,9 dollar.

Medicinalkoncernen Abbott Laboratories fremlagde regnskab, som også levede op til analytikernes forventninger. Abbott Laboratories fik en omsætningsvækst til 7,95 mia. dollar i 4. kvartal fra 7,22 mia. dollar. Væksten er drevet af fremgang hos medikamenterne Humira mod gigt- og tarmsygdomme og hjertemedikamentet Xience. 2009-prognoserne bliver fastholdt. Aktien stiger 1,5 pct. til 49,9 dollar.

I tirsdags blev det til enorme kursdyk hos de amerikanske storbanker med kurstab mellem 20-30 pct. Onsdag bliver lidt af det tabte genvundet, og Citigroup stiger 6,4 pct. til 2,98 dollar, mens Bank of America stiger 5,9 pct. til 5,4 dollar. Onsdag inden amerikansk åbningstid blev det til regnskab fra US Bancorp, som stiger 4,1 pct. til 16,0 dollar. US Bancorp fik et fald i overskuddet på 72 pct. til 260 mio. dollar efter skat i fjerde kvartal. Bankens bundlinje er ramt af store nedskrivninger, og den har hensat 1,27 mia. dollar til dårlige lån.

Generel Motors årlige enhedssalg i 2008 er overhalet af japanske Toyota. Dermed er Toyota nu verdens førende producent af biler, målt på antal solgte biler. GM's salg faldt 11 pct. i 2008 til 8,356 mio. biler, mens Toyotas salg faldt 4 pct. til 8,972 mio. enheder. Generel Motors åbner 2,9 pct. højere i 3,60 dollar.

RB-Børsen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen