Berlingske Business

Gunbak-sag får chef i Post Danmark til at gå

Gunbak-sag får chef i  Post Danmark til at gå - 1
Ole Schmidt Pedersen har vlagt at fratræde sin stilling som kommunikationschef i Post Danmark. Foto: Scanpix

Striden om PR-virksomheden Gunbak, der i al hemmelighed indgik kontrakt med Post Danmark mens virksomheden arbejdede for konkurrenten CityMail, har fået Post Danmarks kommunikationschef, Ole Schmidt Pedersen, til at sige op.

Post Danmarks kommunikationschef gennem de seneste ni år, Ole Schmidt Pedersen, valgte i går at sige op. Officielt for at søge »nye opgaver uden for Post Danmark«, men ifølge Berlingskes oplysninger er Post Danmarks udskældte engagement med PR-virksomheden Gunbak den reelle årsag.

55-årige Ole Schmidt Pedersen forlader således ikke blot Post Danmark for at prøve nyt, men snarere i protest mod Post Danmarks direktion, oplyser flere kilder. Årsagen er, at Post Danmark tilbage i februar hyrede Gunbak-koncernen til at hjælpe med analyser og strategisk kommunikation uden at involvere Post Danmarks egen kommunikationsafdeling.

Ole Schmidt Pedersen ønsker dog ikke at kommentere direktionens fremgangsmåde:

»Jeg vil være ked af at blive personligt involveret,« siger han.

Hvor meget betydning har det haft for din opsigelse, at Post Danmarks direktion hyrede Gunbak som PR-selskab uden om Post Danmarks egen kommunikationsafdeling og dermed uden at spørge dig som kommunikationschef?

»Det kan jeg ikke rigtigt kommentere...«

Men er det ikke en mistillidserklæring at gå bag om ryggen på dig?

»Jeg hører, hvad du siger... men jeg kan ikke udtale mig om det.«

Striden i Post Danmark opstod i den 1. april, hvor det kom frem i offentligheden, at Gunbak-koncernen oprindeligt havde indgået en kontrakt med CityMail for så pludseligt at skifte til Post Danmark. Kommunikationsafdelingen i Post Danmark havde på det tidspunkt været fuldstændigt uvidende i mere end en måned om kontrakten med Gunbaks direktør, Carsten Mai.

Først da CityMail krævede fogedforbud og sendte en pressemeddelelse ud blev Ole Schmidt Pedersen og medarbejderne i Post Danmarks kommunikationsafdeling klar over sagen og Post Danmarks engagement.

Ole Schmidt Pedersen selv forsøgte i går at nedtone årsagen til sin afgang.

»Årrrh - jeg er 55 år og jeg skal også se mig om efter noget andet. Jeg har hele tiden skullet overveje, om jeg skulle pensioneres i det her job eller finde noget andet,« siger Ole Schmidt Pedersen, der understreger, at han selv har sagt op.

Om det alene er Gunbak-sagen, som har fået ham til at gå, vil han heller ikke svare på:

»Jeg vil egentlig anbefale, du talte med Helge Israelsen (adm. direktør for Post Danmark, red.).«

Men du må kende sammenhængen?

»Det gør jeg muligvis,« siger Ole Schmidt Pedersen, der flere gange understreger, at han ikke vil kommentere Post Danmarks »arrangement« med Gunbak.

Berlingske Business ville gerne have hørt Helge Israelsens udlægning af sagen og forsøgte i går at få en kommentar, men forgæves.

Striden mellem Post Danmark og CityMail er i øvrigt endnu ikke afgjort.

Den 15. maj tager Fogedretten i Nykøbing Falster stilling til, om der skal nedlægges fogedforbud mod PR-virksomheden Gunbak.

Tidligere har Brancheforeningen for Public Relations Virksomheder (BPRV) i Danmark, erklæret at Gunbaks dobbeltrolle og fremgangsmåde var »etisk forkastelig«. Gunbaks direktør, Carsten Mai, har afvist alle anklager.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen