Berlingske Business

Gælden i Mærsk eksploderer

Gælden i Mærsk eksploderer - 1
A.P. Møller-Mærsks hovedkvarter på Esplanaden i København. Foto:

Ikke nok med at der er røde tal på bundlinjen i A.P. Møller-Mærsk, så stiger selskabets gæld også voldsomt og er nu på over 100 mia. kr., hvilket koster virksomheden dyrt. (Opdateret 9.24)

Samtidig med at indtjeningen svigter i Mærsk så stiger selskabets gæld også voldsomt.

Ved udgangen af juni var den rentebærende gæld i Mærsk således hele 101,5 mia. kr., hvilket er en voldsom stigning siden samme periode 2008, hvor Mærsk skulle betale renter af godt 65 mia. kr.

En voksende gæld kombineret med en faldende indtjening har vist sig at være en farlig cocktail det seneste år, hvor bankerne typisk er langt mere opmærksomme på, om virksomhederne er i stand til at betale af på deres store lån.

Alternativ finansiering

I første halvår af 2009 var den store gæld med til at tyngde Mærsk betydeligt idet selskabet betalte over 3 mia. kr. i såkaldte ”finansielle poster”, som blandt andet dækker over rente til bankerne.

A.P. Møller – Mærsk-ledelsen kalder gruppens finansielle beredskab for ’tilfredsstillende’, men erkender, at koncernen agerer i en ny økonomisk virkelighed, hvor det kan blive nødvendigt, at finde nye måder at hente penge på.

Derfor vurderer ledelsen, om koncernen på et tidspunkt skal finde alternativ finansiering i form af en entre i obligationsmarkedet for at sikre et godt finansielt grundlag og et langsigtet beredskab.

”Mærsk har tab, der skal finansieres samtidig med, at man foretager massive investeringer især i olieforretningen og APM Terminals. Når man investerer massivt i den slags, så tager det mange år, før det giver afkast, men det skal nok komme,” siger Mærsk-analytiker Jacob Pedersen fra Sydbank.

Især er det søgningen efter nye oliefelter, som skal give Mærsk profit på den længere bane, da den potentielt meget attraktive forretning lider under, at nogle felter kan være udtømt om nogle år.

Se regnskabet her (eksternt link, engelsk)


Fik du læst:

Billedserie: Mærsks benhårde rådgivere

Mærsk Mc-Kinney Møller inspicerer selv Føtex

Danmarks 50 rigeste


Fik du læst:

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen