Berlingske Business

Forsvarer: Anklage i Parken-sagen er ren talmagi

Don Ø i Østre Landsret
Ifølge Bagmandspolitiet har selskabet - samt daværende bestyrelsesformand Flemming Østergaard og daværende administrerende direktør Jørgen Glistrup - holdt kursen på selskabets egen aktie kunstigt oppe. Foto:

Bagmandspolitiets krav om bøde på 50 millioner kroner til Parken er uhørt, mener advokat Hanne Rahbæk.

En tung anklage fra Bagmandspolitiet om kursmanipulation mod Parken Sport & Entertainment A/S affejes onsdag i Østre Landsret. Den er unøjagtig og bygger på talmagi.

Kritikken kommer fra selskabets forsvarer, advokat Hanne Rahbæk, i forbindelse med straffesagens finale.

Selskabet bør idømmes en bøde på op til 50 millioner kroner, kræver Bagmandspolitiet, hvilket er en verden til forskel fra byrettens afgørelse om en million kroner.

- Bødepåstanden er helt uden for retspraksis og er helt uhørt i forhold til en dansk virksomhed, siger Hanne Rahbæk.

Parken har ikke haft nogen fortjeneste, og også af en anden grund vil en kraftig sanktion være urimelig:

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at sagen er rejst som en principiel straffesag for at få afklaret, hvordan reglerne skal forstås, siger Hanne Rahbæk.

Hun opfordrer landsretten til at sætte punktum med en frifindelse.

Blandt andet fordi det alvorligste forhold i anklageskriftet er præget af store unøjagtigheder, når det gælder angivelsen af kursniveauet på aktien i forskellige perioder.

- Talmagi har stor betydning i beskrivelsen, siger Hanne Rahbæk.

domenick

Ifølge Bagmandspolitiet har selskabet - samt daværende bestyrelsesformand Flemming Østergaard og daværende administrerende direktør Jørgen Glistrup - holdt kursen på selskabets egen aktie kunstigt oppe.

Forbrydelsen skal især være sket fra november 2007 til august 2008. Og mere præcist i tre udvalgte perioder inden for dette tidsrum, påstås det.

Problemet er ifølge forsvareren, at Bagmandspolitiet uden nærmere forklaring har set bort fra mange handelsdage.

I en af perioderne har man lukket øjnene for cirka en fjerdedel af dagene. Derfor er billedet blevet helt skævt.

- Det er en urimelig og arbitrær måde at føre straffesager på, siger Hanne Rahbæk om modpartens opgørelse.

Parken var en stor spiller og købte ivrigt op i egne aktier. Godt 93.000 blev det til, men dette er ikke i sig selv suspekt endsige strafbart.

- Parken har søgt at afdække en efterspørgsel i markedet ved opkøb af egne aktier. Og dette gjorde man ved at foretage reelle handler, siger forsvareren.

Under sagen har retten lyttet til telefonsamtaler mellem Parkens topfolk og dealere, og der er også dokumenteret e-mails.

- Man skal ikke bruge samme beviskrav som i narkosager, hvor man i telefonsamtaler har kodesprog.

- Her står vi i et professionelt erhvervsmiljø, hvor man taler i hele sætninger. Man offentliggør sit regnskab, så folk udefra kan følge med i, hvad der sker. Man må helt generelt forudsætte, at det er, som det er, med mindre det kan bevises, at det ikke er tilfældet, siger Hanne Rahbæk.

Billede

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen