Berlingske Business

Fondsbørsen strammer op om bagdørsnoteringer

Bagdoersnotering_Business
Nasdaq OMX ser ud til at ville føre strammere kontrol med børsnoteringer »ad bagdøren«. Foto:

Meget tyder på, at det fremover bliver vanskeligere at komme på fondsbørsen via et allerede børsnoteret selskab.

Meget tyder på, at det fremover bliver vanskeligere at få godkendt såkaldte bagdørsnoteringer til det danske aktiemarked. Fondsbørsens afgørelse om at tvangsafnotere investeringsselskabet DKTI tyder også på, at der vil blive mere håndfaste krav til bestyrelsens og den daglige ledelses kompetencer. 

I afgørelsen henholder børsen sig således både til reglerne om generel notering og til reglerne om skift af identitet. Om skift af identitet hedder det, at »Endvidere henviste børsen i brevet til (..) ændring i identitet i Regler for udstedere af aktier, hvoraf det fremgår, at såfremt der over en kort periode sker væsentlige ændringer i et selskab eller dets aktiviteter i en sådan grad, at selskabet kan anses for at være et nyt selskab, skal selskabet offentliggøre oplysninger om ændringerne og konsekvenserne heraf«.

Videre hedder det, at »(børsen) henledte bl.a. selskabets opmærksomhed på (..), at børsen i situationer hvor der sker markante ændringer i et aktieselskab, herunder markante ændringer i ejerskab, kapitalgrundlag, selskabets aktiviteter eller selskabets ledelse, navn mv., således at børsen, ud fra en overordnet betragtning anser selskabet for at være et helt nyt selskab, skal tage stilling til, om selskabets aktier fortsat kan være optaget til handel«.

Reglerne stiller blandt andet krav til ledelsens kompetencer og indsigt i børsmarkedsforhold. Og på dette punkt dumper ledelsen for DKTI. I børsens afgørelse om den kommende tvangsafnotering hedder det, at »det var børsens vurdering, at selskabets bestyrelse og ledelse ikke i tilstrækkeligt omfang havde kompetencer og erfaring i at lede et selskab, hvis aktier er optaget til handel«.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen