Berlingske Business

Fionia Bank/CEO: Fyringer gør os klar til fremtiden

Fionia Bank har på ingen måde givet fortabt, forsikrer direktør Kaj Østergaard Mortensen, efter at banken har offentliggjort sin nye strategi. Den indebærer, at 70 medarbejdere, svarende til cirka 10 pct. af de ansatte, bliver fyret, og bankens engagementer inden for ejendomme udfases. Fokus skal i stedet ligge på almindelige erhvervskunder og privatkunder. Og inden for de segmenter er der ingen planer om at reducere udlånene. Men det er nødvendigt med fyringer, for banken har et for stort personale i forhold til de fremtidsudsigter, der tegner sig i øjeblikket, forklarer Kaj Østergaard Mortensen.

- Vi har ansat rigtig mange medarbejdere i det seneste halvandet til to år, og er klædt på til vækst. Men vi må nu se i øjnene, at den vækst bliver noget mindre. Dernæst ønsker vi at være mere effektive, for vi ligger i overkanten med omkostninger i forhold til de banker, vi sammenligner os med. Og så har vi fravalgt et forretningsområde, nemlig udlån til kunder med ejendomsengagementer, siger Kaj Østergaard Mortensen til RB-Børsen.

Fionia Bank regner med, at nøgletallene i 2010 vil være væsentligt forbedret. Og med de 70 afskedigelser skulle de vigtigste skridt være taget for at nå det mål, mener direktøren. Dog med den vigtige forudsætning, at det lykkes for Fionia Bank at hente kapital.

- Hvis vi ikke kan få tilført kapital i den ene eller den anden form, så kommer vi til at reducere vores balance væsentligt. Vi har indregnet en vis reduktion af balancen, men ikke væsentligt, siger Kaj Østergaard Mortensen.

Selvom banken med en solvensprocent på 8,3 kun lige er over lovkravet på 8 pct., så understreger Kaj Østergaard Mortensen, at banken overholder lovgivningen, og derfor regner direktøren bestemt med, at Fionia Bank vil kunne få tilført kapital fra den bankpakke II, som politikerne i samme stund forhandler om. For skulle Fionia Bank havne hos Afviklingsselskabet og altså gå ned, så vil det få store konsekvenser for hele regionen,

- Vi er meget andet end en bank med eksponering over for ejendomme. Vi har et bredt fundament på Fyn og i trekantsområdet. Der kører mange historier i medierne, og vi er også selv skyld i en del af dem, men under det ligger der en sund bankdrift, siger Kaj Østergaard Mortensen.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen