Berlingske Business

Fine stigninger i vente på aktiemarkedet

Mandag morgen ventes at byde på en god stemning i kølvandet på fredag aftens udvikling i USA efter de opløftede boligmarkedstal. C20-indekset lukkede fredag 2,4 pct. højere i 330,20, hvor fredagens regnskabsaktuelle A. P. Møller - Mærsk ledte fremgangen.

- Vi venter en positiv C20-åbning med et plus i omegnen af 1 pct. Lundbeck og Bavarian vil få et ekstra løft, da de er kommet med positivt nyt. Nyhederne fra Lundbeck ændrer ikke vores syn på aktien. Ellers venter vi, at de cykliske aktier vil klare sig godt mandag morgen. Det gælder blandt andet DSV og FLSmidth, udtaler seniorrådgiver Nils Lundsby fra Nordea.

G4S: Vagt- og sikkerhedskoncernen har aflagt halvårsregnskab, hvor omsætningen steg 11,8 pct. til 3486 mia. pund, hvilket er lidt over analytikerforventningerne på 3,40 mia. pund. Den organiske vækst lå på 4,8 pct. Bloomberg News skriver, at G4S fik en indtjeningsvækst (PBITA) på 13,4 pct. til 229,8 mio. pund, hvor konsensusestimatet var på 224 mio. pund. Koncernchef Nick Buckles pointerer, at det er et stærkt resultat med vækstraterne i det besværlige forretningsmiljø, og at det bekræfter koncernens modstandsdygtighed i en lavkonjunktur. Nick Buckles føler sig sikker på koncernens udvikling i 2009, og at den vil fortsætte ind i 2010.

Lundbeck: Efter fredagens lukketid meddelte Lundbeck, at de amerikanske myndigheder (FDA) har godkendt to registreringsansøgninger for Sabril. Sabril er det første lægemiddel, der godkendes af FDA til behandling af infantile spasmer og udgør et vigtigt nyt supplerende behandlingsalternativ for gruppen på ca. 30-36 pct. af de voksne patienter med komplekse partielle anfald (CPS). Sabril skal dog have en advarsel-seddel om synstab vedlagt.

Bavarian Nordic: Koncernen skriver, at den har indledt forhandlinger med de amerikanske myndigheder om en ny kontrakt omkring udvikling af en frysetørret version af koppevaccinen Imvamune. Dette potentielt nye projekt vil ikke få indvirkning på den igangværende RFP-3 BARDA kontrakt.

A.P. Møller - Mærsk: Containerrederiaktien lukkede fredag 6,2 pct. højere i kurs 34.200, og mandag vil APM-aktien være i centrum, hvor flere analytikermeldinger og vurderinger kan præge aktiens udvikling.

- APM-aktien steg fredag kraftigt trods selskabets konservative 2009-prognoser. Fremgangen tog udgangspunkt i forventningen om, at vi er forbi det værste, og at koncerndirektør Nils Smedegaard Andersen anså kapacitetsudnyttelsen for ikke at være "too bad", udtalte aktiehandler Jens Johansen fra Jyske Bank til RB-Børsen.

Banksektoren: Danske Bank lukkede fredag 4 pct. højere i kurs 136, mens Nordea steg 5,9 pct. til kurs 54. Børsen skriver mandag morgen, at bankaktiernes foreløbige optur har været drevet af en aftagende konkursfrygt. Fremover bliver det bankledelsernes evne til at holde omkostningerne i ro og sikre en kontrolleret vækst.

RB-Børsen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen