Berlingske Business

Finansfokus - onsdag (Gent)

Onsdag fortsætter strømmen af de amerikanske regnskabspræsentationer, hvor teknologikoncernen Apple kommer med regnskab for første kvartal. Det sker efter overraskende gode regnskabstal for fjerde kvartal, hvor omsætningen steg imponerende 27 pct. trods afmatningen af den globale økonomi. Apple nyder især godt af et øget salg af den populære iPhone, men står også bag Mac-computere og musikafspilleren iPod. Selskabet kom sædvanen tro med konservative prognoser for første kvartal, hvor Apple venter en omsætning på mellem 9-10 mia. dollar, samt en indtjening på mellem 1,06-1,35 dollar pr. aktie.

Apple kom i fokus i sidste uge, idet den administrerende direktør Steve Jobs tager sygeorlov indtil juni. Spekulationerne om Steve Jobs helbredstilstand har længe kørt rundt i markedet og er officielt blevet forklaret af Apple. Orlovsperioden på seks måneder fik investorerne til at sende aktien 7 pct. lavere i eftermarkedet.

Internetauktionshuset Ebay kommer med regnskab for fjerde kvartal. I tredje kvartal nedjusterede selskabet helårsforventningerne, hvor der nu ventes en indtjening på 1,69-1,71 dollar pr. aktie med en omsætning på 8,53-8,68 mia. dollar.

Teknologi- og industrigikonglomeratet United Technologies kommer med tal for fjerde kvartal. Selskabet venter en indtjening på mellem 4,90-4,95 dollar pr. aktie for helåret. Selskabet har længe nydt godt af den svækkede dollar, idet godt 2/3 af omsætningen hentes uden for det amerikanske marked.

Medicinalkoncernen Abbott Labatories kommer med regnskab for fjerde kvartal. Tredje kvartal bød på en opjustering af helårsprognosen grundet en stærk udvikling i blandt andet salget af Humira. Abbott Labs venter en indtjening på mellem 3,31-3,33 dollar pr. aktie for helåret.

Afsluttende finder vi bankkoncernen U.S. Bancorp, som kommer med regnskab for fjerde kvartal. Banken er ligesom de andre banker ramt af kreditkrisen og har de seneste par kvartaler oplevet en kraftig indsnævring af indtjeningen, samt øgede afskrivninger på lån. Bancorp har ikke nogen konkrete prognoser for helåret.

På makrosiden retter fokus sig på det amerikanske boligindeks NAHB, som offentliggøres for januar og ventes at være uforandret på 9. Indekset angiver bygherrernes syn på det nuværende og fremtidige salg af boliger.

ECB-chefen Jean-Claude Trichet taler kl. 10.30 i Bruxelles i Belgien, mens ECB-centralbankmedlemmet Lorenzo Bini Smaghi taler kl. 14.30 i Frankrig.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen