Berlingske Business

Finansfokus - fredag

Bølgen af nedjusteringer er begyndt op til regnskabssæsonen, og investorerne afventer nervøst nyt fra denne kant efter nedjusteringer fra amerikanske Intel, Time Warner, Wal-Mart og kinesiske Lenovo. Dog vil fredagens amerikanske arbejdsmarkedsrapport kunne give en afventede holdning frem til præsentationen kl. 14.30.

Onsdag blev den amerikanske private jobindikator APD fremlagt, hvilket øgede nervøsiteten med en negativ jobskabelse på 693.000 i december efter et minus på 476.000 i november. Arbejdsmarkedsrapporten viste i november et jobtab på 533.000 november, hvilket var det største jobtab på en enkelt måned siden 1974, og økonomerne venter, at december fastholder det ekstreme niveau med et jobtab på 510.000. Arbejdsmarkedet følges tæt, da det er afgærende for dybden i recessionen, men dog skal det bemærkes, at økonomerne anser arbejdsmarkedet som en langsom indikator, der sent opfanger vendinger i konjunkturerne.

- Vi venter, at jobtabet i december vil ligge på 500.000, selvom ADP-indikatoren skuffede så kraftigt. ADP-indikatoren har været en usikker indikator, og ISM- beskæftigelseskomponenten samt Jobless Claims (de ugentlige tal) indikerer tab på henholdsvis 400.000 og 600.000, siger chefanalytiker Johnny Bo Jakobsen fra Nordea, som venter, at det ekstremt høje niveau vil blive fast en periode endnu - dog med en vigende tendens.

Det er ventet, at aktiemarkederne vil opleve en afventede handel frem til arbejdsmarkedsrapporten, men den store usikkerhed og de mange dårligdomme, som er indkalkuleret i markedet på nuværende tidspunkt, gør reaktionsmønstret uforudsigeligt.

- De seneste reaktioner i markedet har været diffuse, blandt andet så vi ved seneste forbrugertillidstal en positiv reaktion på et yderst skuffende tal. Men som historien også fortæller, så handles aktiemarkedet også med 0,5-1,0 år forud for den økonomiske konjunkturcyklus. Psykologien præger markedet, men på lidt længere sigt venter vi, at aktiemarkederne i andet halvår vil bevæge sig opad, vurderer chefrådgiver Claus Paaske Larsen Nordea.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen