Berlingske Business

Finansaktier i vælten efter opjustering

Efter opjustering fra Jyske Bank er finansaktierne i fokus torsdag.

De tre store europæiske aktiemarkeder stiger 0,3-0,6 pct., mens det danske C20-indeks, der ikke tog nær så stor del i kursfesten onsdag, stiger 1,2 pct. til 291,81.

Af C20-aktierne er det Danske Bank, som med en stigning på 2,5 pct., stiger mest. Uden for C20 er der fokus på Jyske Bank, idet banken har opjusteret sin indtjeningsforventning, og det understøtter udsigterne for banksektoren. Udenlandske regnskaber vil torsdagen igennem præge stemningen på aktiemarkedet.

Jyske Bank stiger 5,8 pct. til kurs 156, efter banken har opjusteret sine resultatforventninger med 300 mio. kr. Samtidig fastholder banken sin forventning til niveauet for nedskrivninger på udlån. I første halvår har banken haft en basisindtjening før nedskrivninger på 1,45 mia. kr. mod 1,24 mia. i samme periode året før. Nedskrivninger på udlån endte på 1,03 mia. kr.

"Vi har set en tilfredsstillende indtjening i 2. kvartal. Resultatet er positivt påvirket af poster af engangskarakter under omkostningerne i størrelsesordenen 100 mio. kr. Samlet ser indtjeningen før afkast af egne investeringer ud til at blive ca. 300 mio. kr. højere end forventet ved indgangen til 2009," udtaler ordførende direktør i Jyske Bank Anders Dam.

Danske Bank åbner 2,8 pct. højere i kurs 91,3, og Nordea ligger 0,7 pct. højere i kurs 43,3, efter onsdagens positive nyheder fra kreditkortgiganten American Express. American Express meddelte, at koncernens tab på dårlige kreditlån kun var på 9,9 pct. i juni mod 10 pct. i maj, og det giver mulighed for, at nedskrivningerne i andet halvår af 2009 bliver mindre end tidligere antaget.

Investorerne kunne lide nyheden, og de sendte aktien op med solide 11,3 pct. i 27,2 dollar. Igen et tegn på at den skrøbelige banksektor er ved at stabiliserer sig. Amerikanske JP Morgan er regnskabsaktuel torsdag eftermiddag.

Novo stiger på amerikansk blåstempling
Novo Nordisk stiger 1,4 pct. til kurs 292, efter at de amerikanske myndigheder har øget holdbarheden for Novolog (Novorapid) i pumper til seks dage fra tidligere to dage. Novolog er en hurtigtvirkende insulinanalog, og Novolog hører til blandt de vigtige moderne insuliner, som driver væksten hos Novo Nordisk. Novolog er den første af sin slags, som får udvidet holdbarhed til pumper.

"Novo Nordisk aktien får et ekstra løft på meldingerne om Novolog, som er en af vækstdriverne i Novosalget," vurderer aktiehandler Rasmus Grann fra Jyske Bank, som bemærker, at Novo Nordisk outperformer.

ALK-Abello stiger 1,9 pct. til kurs 371, efter at allergivaccinevirksomhedenhar har fået konkurrent-nyt fra franske Stallergenes. Stallergenes kunne i en markedsopdatering for første halvår af 2009 fremvise en organisk vækst på 12 pct. Væksten i andet kvartal af 2009 faldt til 8 pct., fra første kvartals 15 pct. Stallergenes fastholder forventningerne om en årlig omsætningsvækst på 8-10 pct.

A.P. Møller - Mærsk stiger 1,6 pct. til kurs 31.000. Ifølge finansavisen Nikkei spekuleres der i, at APM's japanske konkurrenter Nippon Yusen og Mitsui OKS vil melde om tab grundet lavere efterspørgsel og lavere fragtrater. Rygterne lyder på, at Mitsui vil tabe 5-10 mia. yen, mens Nippon Yusen vil tabe 20 mia. yen (212 mio. dollar) i første kvartal, som endte 30. juni.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen