Berlingske Business

Eliteaktier lukker i lille plus

De globale aktiemarkeder reagerede positivt tirsdag eftermiddag, da det amerikanske forbrugertillidstal for august var bedre end ventet, men markederne tabte hurtigt pusten igen. NKT blev dagens danske højdespringer.

Det var dog nok til, at C20-indekset lukkede 0,4 pct. højere i 336,51, efter hele tirsdagen at have skiftet mellem negativt og positivt terræn. NKT og Topdanmark var tirsdag begge aktuelle med halvårsregnskaber.

- Den amerikanske forbrugertillid overraskede markant, men det amerikanske regionale erhvervstillidsbarometer fra Richmond trak i den modsatte retning, hvorfor enkelte aktier derfor var underlagt lidt profithjemtagning, hvor A.P. Møller - Mærsk blev trykket lidt efter et par gode dage, sagde senioraktiehandler Claus Thestrup hos Handelsbanken til RB-Børsen. Modsat kom Genmab godt igen efter et massivt salgpres de seneste par dage, bemærkede handleren.

NKT lukkede 7,7 pct. højere i kurs 251,5 efter fremlæggelsen af selskabets halvårsregnskab, hvor NKT fastholdt helårsforventningerne. Koncernchefen indikerede dog, at driften i halvåret kan skabe muligheden for en overraskelse på toplinjen i 2009. NKT Holding påpeger i halvårsregnskabet, at omsætningen vil falde 10 pct. i 2009, men efterfølgende erkendte topchef Thomas Hofman-Bang over for RB-Børsen, at NKT kan klare sig bedre end prognosen. NKT's omsætning landede på 3,1 mia. kr., hvilket svarer til en negativ vækst på 9 pct. i andet kvartal.

Samlet set er den negative vækst på 10 pct. i første halvår. Koncernen skrev, at den negative vækst vil være aftagende fra første halvår til andet halvår.

Topdanmark begyndte tirsdagen flot, men lukkede 3,3 pct. lavere i kurs 740, efter at selskabet offentliggjorde sit halvårsregnskab. Topdanmark sænkede sine vigtige forventninger til indtjeningen i skadesforsikringsaktiviteterne, mens bundlinjeforventningerne blev øget grundet større kursgevinster.

Aktieanalytiker i Jyske Bank Christian Hede fortalte overfor RB-Børsen, at Topdanmarks regnskab overrasker i begge retninger. Han betegner det forsikringstekniske regnskab som dårligere end ventet, mens investeringsregnskabet er bedre end ventet. Det er ifølge Christian Hede på grund af investeringsregnskabet, at opjusteringen fra Topdanmark var en lille smule bedre end ventet.

A.P. Møller - Mærsk faldt 1,6 pct. til kurs 36.800 efter mandagens og fredagens markante kursstigninger ovenpå rederiets halvårsregnskab. SEB hævede sin anbefaling til 'Køb' fra 'Hold', mens kursmålet blev hævet solidt til 44.100 kr. fra 35.600 kr. pr. aktie. I analysen kunne man læse, at Maersk Line har nået et vendepunkt i andet kvartal, og at regnskabet har givet et indtryk af en division, som har fået fuld kontrol på omkostningerne. Kombineret med det seneste opsving i fragtraterne samt kapacitetsnedskæringerne mundede det ud i det positive syn på aktien.

Handelsbanken hævede sin anbefaling på aktien betydeligt til 'Køb' fra 'Reducer', mens kursmålet her lød på 50.000 kr. pr. aktie.

Genmab, som har haft en del modgang på aktiemarkedet siden sin nedjustering og skuffende data, steg tirsdag 5,8 pct. til kurs 138.

Migatronic, som udbyder svejsemaskiner, faldt 5,4 pct. til kurs 115, efter fremlæggelsen af selskabets halvårsregnskab. Regnskabet viste en omsætningsnedgang på 33 pct., men også en forsikring om at bunden er nået.

RB-Børsen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen